Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Z. Nagy: kávé, számla nélkül - egy hónapra be kell zárni

Szeged - Két kávéért nem adtak számlát, ezért az APEH egy hónapra bezáratta és pénzbírsággal sújtotta a Dugonics téri Z. Nagy cukrászdát. A London Pub söröző és kávéház továbbra is zavartalanul üzemel.
Az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal az adótörvényekkel kapcsolatos jogszabály megsértése miatt a helyiséget harminc napra lezárta – olvasható a Dugonics téri Z. Nagy cukrászda ablakában, melyet január másodika óta nem látogathatnak vendégek.

– December elején jártak nálunk az APEH-ellenőrök. Az egyik próbaidős pultoslány szolgálta ki őket. Miközben a már régóta nálunk dolgozó pultos folyamatosan ütötte a pénztárgépet, az új lány elfelejtett blokkot adni két kávéért, amely 520 forintba került – magyarázta Farkas Szilvia üzletvezető. Az APEH a cukrászdát megbüntette: harmincnapos bezárással és pénzbírsággal sújtotta.

A büntetés miatt egy hónapig üresen áll a cukrászda.
Fotó: Schmidt Andrea

– Nem ez volt az első szerencsétlen eset. Két éve nyáron két gombóc fagyi mellé nem adott nyugtát a nyári munkavállalónk. Akkor tizenkét nap bezárással és pénzbírsággal büntettek – panaszolja az üzletvezető. A cukrászda január 31-éig lesz zárva, február 1-jén, megújult süteményválasztékkal nyit. Addig is a hely belső részén üzemelő London Pub söröző és kávéház zavartalan nyitva tartással várja a vendégeket.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Lutetia 2008. január 07. 13:15
  „Képzeljétek, az egyik rokonomnak adott nyugtát egy orvos a magánrendelőjében! Meg is őrizte emlékbe. Az illető orvos egy idős kardiológusnő. Hihetetlen, de ilyen is van. Hogyan lehetséges, hogy még nem halt éhen...??? :-)”
 • 37. Ellenzéki 2008. január 07. 08:35
  „fehéregér!
  Nem a hálapénzről van volt szó.
  A magánrendelőkről!
  Tudod, a lakásán, vagy bérbe vett helyiségben, a réztábla a kapu alatt.
  Kiírva:
  Dr.X.Y.
  Belgyógyász
  Rendel:
  Hétfő: 16-17
  Szerda: 08-09
  Péntek: 16-17
  Erről volt szó.
  Na ezek nem adnak semmit, még nyílvántartásban sem veszik, hogy nála voltál.
  Mellé kezel és reklamálni sem tudsz. Nincs nyoma, hogy ott voltál.”
 • 36. p. gergő 2008. január 06. 20:51
  „lakos: igazad van, ne adózzon senki a kormány erkölcsi megítélése miatt?! Gratulálok”
 • 35. fehéregér 2008. január 06. 15:40
  „Ne az orvosokat irígyeljétek már. A hálapénzből már egyszer adózott, aki adja. Nem kérik az orvosok, hanem hálából adják a betegek, mert tudják, hogy megalázóan keveset fizet az állam az orvosoknak. És a csúszópénzek az élet más területén?
  Addig, amíg 10-ét sem kapják egyes foglalkozási körökben az emberek a munkájukért, addig lesznek csúszópénzek.
  Nyugati rezsi és élelmiszerárak vannak hazánkban, viszont 30 évvel ezelőtti fizetések. Meg kell élni mindenkinek.
  A milliárdosok körül kutassanak, honnan van nekik annyi.”
 • 34. dorevi 2008. január 06. 15:29
  „ethan hozzászólása a magyar igazság, épp ideje, hogy az orvos-társadalom által privatizált egészségügyben változás legyen.

  a nyugati tulajdonú vállalkozások adókedvezménye feltehető a foglalkoztatási ráta javitása miatt lett bevezetve, csakhogy ott is minimálbér+zsebbe adó-járulék nélkül a divat.

  minden vállalkozás számlatömbje cserére szorul e hónapban, mert a nyomdák duplikázták a sorszámozott tömböket és feketén eladva jelentős ÁFA visszaélések történtek.

  a fejlett nyugaton az adócsalás nagyobb bűn, mint a gyilkosság. Itt nálunk erkölcsileg legális cselekedet hivatkozással a vezető elitre. De akkor miből fizetik a táppénzt, a gyógyítást, az alap-oktatást, az ingyen-utazást stb. stb.?”
 • 33. egal 2008. január 06. 13:40
  „Témánál vagyunk !
  Az a csoda, hogy pl.a Mehmet Tüysüz-féle cikk hsz.-aiban még nincs szó az orvosok hálapénzéről !”
 • 32. ethan 2008. január 06. 13:29
  „Igen is szalljanak ra a maganrendelokre. Az orvosok olyan penzeket tesznek zsebre mindenfele adozas nelkul, hogy meg sem lehet saccolni. En szeretnem hinni, hogy csak keves ilyen van, de nem ez latszik. Aki arra jar nezze meg hetkoznap az arvizi emlekmu fele haladva a Tisza Lajos koruton mennyi roman es szerb rendszamu auto all a klinikak korul. Nem egy orvosismerostol hallom, hogy a mi kis adonkbol fentartott klinikan, a mi adonkbol fizetett orvos zsebpenzert kezel kulfoldi betegeket....”
 • 31. adózó 2008. január 06. 12:40
  „Apám 68 éves és megérte ,hogy a saját 20db tyúkja tojása után számlat kell adnia és nem csak a piacon hanem a háznál történő értékesítéskor is.Szerintem az ebből bejövő adok fogják kihúzni az országot a szarból ahova nem mi vezettük. Adozzunk a beszívott levegő után is, sőtt vezessük be a fingadót.És az apek ezt ellenőrizze .”
 • 30. Cc 2008. január 06. 11:39
  „"lakos" nem csak erkölcstelen rablóbanda is”
 • 29. Ellenzéki 2008. január 06. 11:12
  „Z.Nagy cukrázda figyelem!
  Közeleg február 01.!
  Az APEH ott fog lihegni a nyitáskor - így szokták!”
 • 28. Ellenzéki 2008. január 06. 11:02
  „Nyugdíjas!
  Tavaly - 2007 - nyarán történt.
  Természetesen kint voltunk a Cserepesen vásárolni, mert a nulla ÁFA meg a nulla számla, nekem mint vásárlónak nem rossz.
  Kint voltunk jártunk-keltünk és egyszer csak mintha parancsra történt volna az árusok össze pakolnak, a kínaiak bezárják bádog bódéiakt, sátraikat, a piac kezd kiürülni.
  Mit ád Isten rövidel ez után megjelent az APEH meg valami társ szerve, dehát az árusokat a büfések kivételével nem találta. Erre mit csináltak? Na mit? Elkezdték azokat a vásárlókat ellenőrizni akiknél volt ott vett árú,nézték a csomagjaikat, és rajtuk keresték a nem is kapott nyugtákat!
  Volt aki oda vágta neki, eldobtam, keressék meg!
  Na nyugdíjas, hogy is van ez?!
  Gondolom, Te is oda jársz?!
  Ez nem gond, csak a Z Nagy két dupla kávéja, mondjuk 300 forinért?!
  A Cserepesen naponta több millió a forgalom, az a valami!
  Ha terhet kell cipelni, akkor cipelje mindenki egyformán!
  Cipelje a kínai is ha már ide ette a fene!
  Nem elég, hogy haza vágták az így vagy úgy de valamennyi adót még fizető MAGYAR kiskereskedőket, nem ezek a ferde szeműek uralják a MAGYAR rongy piacot, játék és más egyéb piacot és adót meg nem fizetnek!
  Hol van az APEH ilyenkor?!
  Az ide telepűlt sárgáknak is államilag engedélyezett adó mentességük van?!
  A TESCO, a CORA, miért kapott adó mentességet? Csak azért mert ilyen hülye törvények vannak?!
  Akkor meg nem csodálkozzon senki rajta, hogy a magyar az adó csalással próbálja az esély egyenlőséget megteremteni magának!”
 • 27. El Nyomottka 2008. január 06. 10:58
  „Ilyen esetben nem az alkalmazottat kéne büntetni? Ha blokk nélkül bebukná a saját fizetését, akkor tuti mindenkinek adna...

  Mellesleg az a baj ezzel a nyomorult adóhivatallal, hogy az APEH-ra diktátor ellenségként kell tekintenünk, mert valljuk be őszintén, ezért mindent meg is tesznek és láthatóan nem értünk dolgoznak! Segítőkészség, átláthatóság, empátia, lojalitás, etika... Hol vannak ezek az APEH-ban? Sokszor a szomszédos irodákban ülő apechosok egymásnak totál ellentétes tájékoztatást adnak!

  Amig ilyen bonyolult és átláthatatlan az adórendszerünk, addig csak üres pofázásnak tűnik a kormány ferpléj reklámjai! Miért kell a tisztességes vállalkozásoknak is fosniuk egy apeh ellenőrzéstől??? Mert a "nincs rajtad sapka" elvén bárkit meg lehet büntetni...”
 • 26. lakos 2008. január 06. 10:53
  „Az ország vezetésében jelenleg van egy adócsaló miniszterelnök, egy szintén adócsaló pénzügyminiszter, akinek a fiai büntetlenül zsarolhatnak meg büfést, a volt gazd.miniszter a bt-je nevére épített házat, hogy az áfát visszaigényelhesse, dolgoztat be nem jelentett emberekkel,akik között még körözött bűnöző is van,a kormány átveri Brüsszelt,minden adatot meghamisít,a csillagos eget lehazudja az égről szemtől pofába hogy választást nyerjen, és tovább rabolja ki az országot,hat éve ellopja a privatizációból bejövő pénzeket,a komcsi bűnözők nem vonulnak börtönbe lásd: Kabai, Csonka. Akkor milyen jogon várja el ez a korrupt, adócsaló emberekkel teli kormány, hogy az állampolgárai mindenhol, mindenben a törvények betartásával cselekedjenk? Nincs erkölcsi alapjuk hozzá, mert ők egy velejéig romlott, rkölcsetelen banda.”
 • 25. Ellenzéki 2008. január 06. 10:41
  „Nyugdíjas!
  A Cserepes soron miért nem ellenőriz az APEH?
  Na ott aztán véletlenűl sem adnak nyugtát-számlát!
  Na, miért nem?!”
 • 24. Ellenzéki 2008. január 06. 10:38
  „Már csak azért is bele kell kavarni az orvosok magán rendelőjét mert ott még tévedésből sem adnak számlát!
  A nyár végén volt a nejem egy magán rendelőben ultrahang vizsgálaton, az orvos s vizsgálat végén 7000.- azaz hétezer forintot kért a vizsgálatért, és nem hogy számlát de még nyugtát sem kapott attól a nagy menőnek tartott szerb nevű orvostól!
  A nejem rákérdezett és a következőket mondta az a szerb nevű orvos:
  "Hölgyem természetesen adhatok de akkor szíveskedjen az elöző hétezer forintot még egy tizessel - ezerben - megtóldani."
  Tényleg, miért nem ellenőrzik a magán rendelőket?!”
 • 23. nyugdíjas 2008. január 06. 09:49
  „A cikket olvasva, nem tartom valószínűnek a ´Z Nagy Cukrászda´ tulajdonosa rá lenne szorulva az ilyen trükközésre. Magában a ´nyugta´ adási kötelezettség szabályozásában lehet hiba, mert nevetséges egy kicsit. Ott tartunk, hogy a piacon a ´petrezselymet´ áruló néninek is kötelező nyugtát adni .Nevetséges! Ez mind a ´BIZALMATLANSÁG´ jele, mert a magyar állam (törvényhozás) minden dolgozót, minden kereskedőt ´csalónak´ lát, és a nyugta adásával akarja legalizálni a bevételeket a ´keresedelemben´. A magyar ember pedig alapjában véve becsületes, tisztességes, csak az állami ´kisajtolás´ teszi olyanná, amilyennek az állam lát bennünket. De ´mi´ csak azértis ellenállunk, lopunk, csalunk hazudunk mert ´kikényszerítik´ belőlünk.”
 • 22. nyugdíjas 2008. január 06. 09:30
  „Lehet, hogy egyet értek "Jo Bacsi" véleméyével, csak a stílusa egy kicsit erősre kerekedett, mert fel van háborodva. Az adórenszerünk, az elémúlt évtizedekben, a becsületes embereket is ´megtörte´. A napi, ´normálisan viselhető´ megélhetést tették pengeélre. Az emberek nagy többsége csak ´vegetál´, értelmetlenné vált az életük, mert kilátásuk sincs arra, hogy ebben az életben (ebben az országban) valaha is úgy ´keljenek és feküdjenek´, hogy jól telt a napjuk, biztonságban (anyagi biztonságban) élnek, emberhez méltóan élhetnek.... bocsi de felébredtem, szépet álmodtam.”
 • 21. Lutueia 2008. január 06. 08:48
  „Realista, a rám vonatkozó személyeskedésed Téged minősít, hisz semmit nem tudsz rólam.
  Sajnos, volt már példa rá, hogy a családban valaki súlyos betegként rászorult az orvosra, és pénzéhségen kívül mást nem tapasztaltunk. Aztán a pénzéhes orvos bűnös hanyagságát egy halom TISZTESSÉGES orvos hozta helyre, ami a TB-nek kemény millióiba került. Mert ilyen is van ám. És hogy végre a tárgyról beszéljünk: nekem bizony semmi kedvem közalkallmazottként mások helyett is adót fizetni, akár életet ment az illető, akár nem. Elvárnám a kormánytól (bármelyiktől!), hogy mindenkit méltó módon fizessen meg, de addig is, amíg ez be nem következik, ne az én adóm tartsa már el azokat, akik a törvények felett állóknak képzelik magukat.”
 • 20. tzrtz 2008. január 06. 01:49
  „Ja, kérem, a fair play az fair play kell legyen a Z. Nagyban is.”
 • 19. realista 2008. január 05. 22:00
  „Lutetia -- kár az orvosokat belekeverni.
  Te be sem jutnál az orvosira, elvégezni főleg nem tudnád.
  Ne őket irígyeld, ha súlyos betegen rájuk szorulsz, akkor akard rájuk küldeni az apeh-et...Harcolj, hogy fizesse meg őket az állam, hiszen állandóan életeket mentenek. Ne kívánd,hogy anyagi gondjai miatt ne tudjon figyelni a sebész, miközben a vakbeledet operálja, vagy éppen altat a műtéthez...”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betegszámla ár nélkül

Szeged - Idén már tételes elszámolást kapunk a járóbeteg-szakrendeléseken is, amelynek célja a… Tovább olvasom