Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Zaciba vándorolt Káté Dezsőné gyűrűje

Több napos késéssel kapják meg a szegediek a szociális segélyüket. A rászorulók majdnem felének eltűntek az adatai a polgármesteri hivatalban. A hiba megszűnt, legkésőbb ma csenget a postás.
Káté Dezsőné: Beosztom a pici pénzünket, de napokig nem tudunk várni. Fotó: Gyenes Kálmán
Kilátástalanná vált a helyzetünk. Három napja nem kaptuk meg az ápolási díjat – panaszkodott szerkesztőségünkben pénteken délután Káté Dezsőné. – Nincs segítség, egy ezresünk maradt a hét végére. Az nem elég, a beteg fiamnak ennie kell. Nem tudom, mit csináljak.
Az idős asszony 70 ezer forintot oszt be havonta: 15 ezer a családi pótlék, 33 ezer a fogyatékos fia nyugdíja és 22 ezer 600 lenne az ápolási díj. Ha időben megkapná.
– Ötödike körül mindig küldik. Addig tudom, hogy azt a picit be kell osztanom. Most nem jött egy fillér sem.

A szociális irodán sem tudták megmondani, mi történhetett – ömlött a szó a zokogó asszonyból. Amikor kicsit megnyugodott, eszébe jutott utolsó mentsvára: beadta gyűrűjét a „zaciba", úgy vitt haza élelmet.
Tegnap még mindig semmi. Káté Dezsőné újra végigjárta a hivatalokat, végül megtudta: műszaki hiba történt, kedden lesz pénze. Addig talán „kitart a gyűrű".

– Hiba történt az adatok feldolgozása közben, adatok vesztek el. A hibát egy nap alatt elhárítottuk, a bankos kiutalásoknak már ki kellett érkezni. Sajnos a postán keresztül tovább tart, de várhatóan keddre mindenki hozzájut a pénzéhez – tájékoztatott az önkormányzat közigazgatási irodavezetője, Dobóné Molnár Terézia. – Múlt szerdán utaltuk volna 4 ezer 700 szegedi ellátott segélyét, járulékát és ápolási díját. Műszaki hiba következtében majdnem az érintettek felének, 2026 embernek az adatai törlődtek. Előfordult már ilyen hiba, de most a leginkább rászorulóknak nem tudtuk időben küldeni a pénzt. Ahogy észleltük a zavart, azonnal átcsoportosítottuk erőinket, megfeszített tempóval pótoltuk az adatokat. Sajnos egy napot mégis csúsztunk. Mára azonban valamennyiükhöz meg kell érkeznie a pénznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babszemekből kirakott országtérkép

Nyolcvanöt kilós sütőtököt is láthattak az érdeklődők Balástyán, a hét végén megrendezett zöldség-… Tovább olvasom