Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Zagyva György Gyula visszavonul

Csongrád megye – A 2010-ben a Jobbik Csongrád megyei listájáról parlamentbe jutott Zagyva György Gyula visszavonul a politizálástól, sem egyéniben, sem listán nem indul jövőre a választásokon – adta hírül az Origo.

Az internetes portál szerint bár a politikus maga döntött így, a pártja is megkérte, hogy botrányaival ne terhelje tovább a Jobbikot. Zagyva György Gyula lapunk érdeklődésére előbb ugyanazt mondta, mint az Origónak, hogy „egyelőre nem időszerű erről nyilatkozni". Majd közölte, ez nem volt titok, már egy éve lehet tudni, hogy Szegeden, a megyében nem ő lesz a Jobbik jelöltje. Hogy ki, az szerinte hamarosan kiderül, egy-két héten belül. „Nem teljesen igaz, hogy visszavonulok a politizálástól", mondta egy kérdésre válaszolva, majd közölte, az Origo-cikkre a Facebookon reagál Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

* * *

Friss bejegyzés Vona Gábor Facebook-oldalán – szó szerinti átvétel

Mi lesz Zagyva Gyulával?

A mai napon az egyik balliberális hírportálon megjelent, hogy Zagyva Gyula távozik a politikából, nem indul sem egyéni, sem listás képviselőként 2014-ben. A cikk magyarázata szerint a képviselő maga döntött így, de ez a döntése találkozott a párt vezetőségének elképzeléseivel is. Idézem őket: "Vona Gábor pártelnök ugyanis úgy látja, hogy Zagyvát nehezen lehet kezelni."

Azóta a sajtó ezen a témán rugózik, úgyhogy adok nekik egy kis eligazítást. Egyrészt, hogy ki lesz 2014-ben képviselő az sem egyéni, sem lista tekintetében nem dőlt el. Vagyis a felvetés egyáltalán nem aktuális. Az ilyen hírek általában vagy puszta találgatások, vagy valamilyen rossz szándékú ékverési kísérletek.

Másrészt Zagyva Gyula, aki a HVIM vezetője, a két szervezet közötti választási megállapodás értelmében került a Jobbik frakciójába. Valóban a radikálisabb árnyalathoz tartozik, de a munkáját mindig a frakcióvezetéssel egyeztetve, fegyelmezetten és a HVIM-mel való megállapodásunk szellemében végzi. Mivel a két szervezet közötti kapcsolat kikezdhetetlen, így minden ilyen megosztási kísérlet teljesen értelmetlen és nevetséges.

Harmadrészt nekem személy szerint is kitűnő, baráti a kapcsolatom Gyulával, akit a sajtó természetesen kezdetektől fogva démonizál, de csupán azért, mert nem ismerik, és nem is akarják megismerni, ő pedig nem kíván nekik megfelelni. Soha sem mondtam olyat, amit a cikk a számba ad, sőt, több - korábban a frakciónkból kizárt vagy távozott - képviselő példát vehetne Zagyva Gyuláról, arról, hogy valaki hogyan tudja a különféle árnyalatbeli különbségeket elfogadva egy egész közösség ügyét szolgálni.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. majzik 2013. szeptember 12. 20:39
  „Ez Gyurcsánnyal és Orbánnal nem fordulhat elő !

  Mind kettő infantilis orvosi eset !”
 • 34. NP1 2013. szeptember 12. 09:15
  „20. GondaIstván 2013.09.11. 12:15

  Bocsáss meg, de ez az alak nem szókimondó, nyers - hanem agresszív <moderálva>!
  Attól, aki a mi pénzünkből ott ül az Ország Házában, aki büszkén viseli a Honatya titulust elvárható, hogy azokat a viselkedési normákat tartsa be, amiket egy általános iskolástól is elvárunk.”
 • 33. GondaIstván 2013. szeptember 11. 23:51
  „330. zsuzsmo: "egyetlen épkézláb javaslatot nem tudtak felmutatni"
  Figyelmedbe ajánlom a Jobbik 88 oldalas pártprogramját, amiből már eddig is több dolog megvalósítását sikerült részben vagy teljesen rákényszeríteniük a Fideszre:
  http://jobbik.hu/sites/default/files/jobbik-program2010gy.pdf

  28. Lokálpatrióta: "Remélem a Jobbik ki tudja majd szűrni maga közül az ilyen, személyisége okán alkalmatlan képviselőket."
  Én nem nagyon örülnék ennek a kiszűrésnek. Félek, esetleg olyanok kerülnének a helyükre, akiket inkább a simulékonyság, a nyájszellem jellemezne, mint a karakán kiállás. Akkor pedig a Jobbik könnyen beállna a többi párt sorába. Ilyen pártból pedig sok van, nem kell még egy. Szerintem a Jobbiknak csak akkor van értelme, ha valami teljesen más, teljesen új, következetesen radikális, formabontó mozgalom tud maradni, illetve azzá tud továbbfejlődni.”
 • 32. xenopus 2013. szeptember 11. 20:06
  „29. RowarAtkinson gondolatával teljesen egyet kell hogy értsek! A jobbik lett a fidesz váltópártja. A baloldal egymásnak ugrasztva, hagy marakodjanak csak, ők többször is lerabolták az országot. A fidesz meg mindenkit elnyomorít! Igen, sok mindenkit, véleményem szerint emlékezni fog szavazáskor a sok pedagógus, orvos, tűzoltó, rendőr, és legutóbb a több százezer kisboltos akitől a cigiárusítást megvonták. Ezeket a rétegeket nagyon érzékenyen érintette a fidesz ámokfutása.
  Mindenki nagyon jól tudja, hogy a médiából folyamatosan a hazugságok hallatszanak, nem hiszem hogy nem jönnek rá az emberek a sok hazugságra! Persze, választások előtt igyekeznek mindenkit lehordani aki nem kormányközeli, tudni kell a sorok között olvasni. Zagyva Gyula egyéni stílussal rendelkezik, ettől függetlenül nem kell lenézni.
  Egy vicc jut erről eszembe:
  Orbán országjárása alkalmával egy szegény kis faluba ér. Az egyik ház kapujában egy kislányt pillant meg aki ma született kiscicákat pakolgat egymás mellé:
  -Ez is egy fideszes cica, ez is fideszes, ez is egy másik fideszes....
  - Orbán rászól: Nagyon helyes kis lánykám, nagyon jól látod!
  Eltelt 2 hét , Orbán véletlenül betéved ebbe a kis faluba. Elhalad a kis ház előtt, ahol ismét kint ül a kislány és a cicákat pakolgatja:
  -Ez is jobbikos cica, ez is, ez is jobbikos cica....
  -Orbán odaszól: De kislány a múltkor még a cicák fideszesek voltak!
  -Iden bácsi, de azóta kinyílt a szemük....”
 • 31. hangman 2013. szeptember 11. 18:12
  „Csak jelzem nincs ballib média, mindenhol fideszes uralom van, az nmhh gondoskodott róla, hogy minden balról jövő csatornát elhallgattasson, megregulázzon, rettegésben tartson!”
 • 30. zsuzsmo 2013. szeptember 11. 16:33
  „Miért van az, hogy ha valakinek valami nem tetszik ,akkor egyből ekdezdődik a balozás. Egyszerűen nem szimpatikus a hozzállás, és kész. Nem hiszem, hogy pont ez a csapat mentene meg minket a világvégétől, egyetlen épkézláb javaslatot nem tudtak felmutatni, csak a zsidózás, cigányozás és trianon és társai ügyben volt éredmi mondanivaló, de megoldás, az nem, vagy túlságosan is brutális lett volna. De azért mindegyik simán felvette a jutalékot, póltékot, meg mindent, ami ezzel járhat, maximálisan. Balgság azt hinni, hogy más lenne. Nem lenne az, ők még jobban és nyíltabban rabolnák szét az országot.”
 • 29. RowarAtkinson 2013. szeptember 11. 15:49
  „Zsuzsmo lehet, hogy sok embernek nem szimpatikus még a Jobbik, mert elhiszik a ballib média hazugságait. Hidd el, a következő választásra nem marad más alternatíva, minthogy a többség rájuk szavazzon. Az emberek többségének véges az élete, nincs még 4 éve, meg 4 éve, hogy a leszerepelt pártok váltogassák egymást, az országból meg nem marad semmi.”
 • 28. Lokálpatrióta 2013. szeptember 11. 15:19
  „Nem tudok szó nélkül elmenni emellett az ember mellett. Nem a pártjával van bajom, hanem magával a stílussal, ami valljuk be nem való parlamentbe: sosem felejtem el azt a megnyilvánulását, amikor foggalmam sincs kivel / miröl / miért vitáztak, de a vita lezárása ennyi volt Gyula részéröl: "...majd a folyósón megbeszéljük!" Tehát amikor az észérvek elfogynak, akkor jött a minden vitát lezáró velös válasz... Nem mondom, hogy hiányozni fog, nem kételkedek Vona szavaiban, hogy jó ember, de parlamenti képviselönek kicst "sarkos". Ez nem bántás, nem sértés, ez tény. Remélem a Jobbik ki tudja majd szürni maga közül az ilyen, személyisége okán alkalmatlan képviselöket, mert akkor a jelenlegi politikai helyzetben igenis lehet belölük meghatározó erö a parlamanetben. Söt önmagammal és eddigi nézeteimmel szembefordulva még lehet, hogy rájuk fogok szavazni a jelenlegi királyviktor-libásbajnai-nímandmesterházi-ésatöbbibaloldali lehetöségek közül, mert lássuk be barátaim jelenleg annyira nincs kire szavazni (a Fidesz diktatúra, az ellenzék meg impotens), hogy komolyan latolgatom a Jobbikra történö voksolást, holott eddig éveken keresztül ellenük, illetve az általuk képviselt szélsöségek ellen voltam... suta összegzésül, az ilyen emberek igenis vonuljanak ki a magyar politikai életböl, mert sem tudásuk, sem semmilyen kvalitásuk alapján nem valók oda...”
 • 27. vélemény 2013. szeptember 11. 14:49
  „24. orszagzaszlo936
  - Szerinted abból mennyi maradt, ha volt annyi egyáltalán?”
 • 26. jagoda194 2013. szeptember 11. 14:48
  „Pedig ez az ember a többi ilyennel szinesítette a parlamenti demokráciát.Siffer jobb volt?Nem Szanyi jobb volt ? nem hát akkor mi a bajotok vele?”
 • 25. realtime 2013. szeptember 11. 14:16
  „20. GondaIstván

  A "nép egyszerű gyermeke" cím akár intelligenciával és értelemmel is társulhat. Ebben az esetben nem erről volt szó... Az pedig kimondottan bosszant, hogy 50 milla + ez-az amit arra fújt a szél gazdagítja a számláját... Ergo puccos óra meg 600 lóerő ebből is kijön (és fogadok hogy van is).”
 • 24. orszagzaszlo936 2013. szeptember 11. 13:28
  „Az elműlt 4 év 48 millás fizetésével én is nyugodtan vonulnék nyugdíjba!”
 • 23. macs 2013. szeptember 11. 12:44
  „20. GondaIstván,
  "Fontos lenne megújulnia a politikai elitnek, egy hétköznapibb, nyersebb, szókimondóbb, a mindennapi emberekhez közelebb álló új generációval."
  OK!, de kérlek azt is tedd hozzá, hogy a választóknak is sokkal jobban végig kéne gondolniuk, kikre adják a voksukat.”
 • 22. zsuzsmo 2013. szeptember 11. 12:36
  „"Hiába kapálóztok, jövőre a Jobbik lesz a 2. erő."- Na pont az ilyen hozzáállás miatt irtózik sok ember a Jobbiktól...”
 • 21. zsuzsmo 2013. szeptember 11. 12:33
  „Nagyon helyes...”
 • 20. GondaIstván 2013. szeptember 11. 12:15
  „17. Lakos: "Pedig milyen kiválóan jelezte a színvonalmérőn az abszolút nulla fokot!"
  Én meg azt érzem, hogy az embereknek már elegük van az elől-hátul doktor, rolexórás, audis-bmw-s snájdig politikusokból, akik már egy negyed évszázada újra és újra hitegetik, átverik a választókat. Fontos lenne megújulnia a politikai elitnek, egy hétköznapibb, nyersebb, szókimondóbb, a mindennapi emberekhez közelebb álló új generációval.”
 • 19. majzik 2013. szeptember 11. 11:39
  „Apátfalvit kéne moderálni Indiába !”
 • 18. RowarAtkinson 2013. szeptember 11. 10:32
  „zoolii: az én szavazatom is segített bejuttatni, az Országházba.Nem hiszem , hogy egy Forintot is lenyúlt volna, Te melyik tolvajra szavaztál? Hiába kapálóztok, jövőre a Jobbik lesz a 2. erő.”
 • 17. Lakos 2013. szeptember 11. 08:33
  „Pedig milyen kiválóan jelezte a színvonalmérőn az abszolút nulla fokot!”
 • 16. NP1 2013. szeptember 10. 22:47
  „Általában azok szoktak "visszavonulni" akiknek van valami jelentősebb életművük, teljesítményük.
  Itt azért erről nincs szó.....”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallókészülék a koponyában

Koponyacsontba ágyazott hallókészüléket ültettek be Szegeden egy 74 éves nőnek. Tovább olvasom