Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Zákányszéken és Domaszéken jártak

Zákányszéken és Domaszéken tartott szombaton kampánygyűlést Sándor Klára. Az SZDSZ–MSZP közös jelöltjét elkísérte Bálint György szabad demokrata és Géczi József Alajos szocialista politikus.
Sándor Klára és Bálint gazda Domaszéken, a Rózsakert vendéglőben. Fotó: Frank Yvette
Zákányszék főutcáján alig néhány plakát utal arra, hogy egy hét múlva országgyűlési választások lesznek. Sándor Klára, az SZDSZ–MSZP közös jelöltje, a liberális párt ügyvivője szombatra kampánygyűlést hirdetett a 2-es választókerülethez tartozó község parányi művelődési házába, amit félig töltöttek meg az érdeklődők.

A politikus nem egyedül érkezik, a rendezvényen részt vesz az ország „főkertésze", Bálint gazda, azaz Bálint György és Géczi József Alajos szocialista országgyűlési képviselő, valamint az SZDSZ megyei elnöke, Beregszászi Sándor is. A helyiek a kampánnyal kapcsolatosan azt mondják, eddig elkerülték őket a politikusok.

Sándor Klára bevezetőjében esélyegyenlőséget hirdet minden településnek. Hangsúlyozza: nem szabad elfogadni, hogy a támogatásokat aránytalanul osszák el, mint ahogy az az elmúlt években a homokháti települések között történt. A politikus példák tucatjaival cáfolja, hogy az SZDSZ vidék- és egyházellenes lenne. Géczi a múltból indulva jut el a máig, a végén ráerősít a Sándor Klára által mondottakra, amikor ő is arra hívja fel a figyelmet: az autópálya lökést ad(ott) a Szeged környéki településeknek.

Bálint gazda hosszasan vázolja a koalíció vidék-(agrár-)politikáját, kitér a kertművelésre, tanácsokat ad a zöldség-gyümölcstermesztőknek és az állattenyésztőknek. Agrárreformot sürgetve kijelenti: át kell alakítani a mezőgazdaságot, olyan termékeket kell előállítani, ami az unióban piacképes.

A várttal ellentétben az érdeklődők nemcsak Bálint gazdának, hanem Sándor Klárának is tesznek fel kérdéseket, majd a gyűlés második órájának végén Bálint György arra kéri a megjelenteket, hogy a négy éve elültetett fát ne hagyják kivágni, szavazzanak az SZDSZ–MSZP jelöltjére.

A politikusok rohannak Domaszékre, de így is késnek néhány percet. A Rózsakert vendéglőbe hat órára hirdették meg a rendezvényt, a csúszás nem vészes, hat-hét perc. A többségében fiatalokból és középkorúakból álló korosztály türelmes. Néhányan azonnal körbeveszik a különterembe belépő Sándor Klárát és Bálint gazdát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anikó lett a Bárka új tulajdonosa

Egy budapesti cég vásárolta meg a több mint négy éve üresen álló Bárkát. Szeged egykor volt… Tovább olvasom