Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Zakar: több tanítás, kevesebb politika

Szeged - Főállású helyettes nélkül vezeti tovább a megyei önkormányzatot Magyar Anna. Az alelnökök közül a most társadalmi megbízatásúvá „visszalépett" Zakar Péter az intézmények, Ádók János a vagyongazdálkodás felelőse, a költségvetési és hivatali ügyeké pedig Vízhányó Ferenc.
Társadalmi megbízatású alelnökként dolgozik tovább a megyei önkormányzat vezetésében Zakar Péter. Ez az ő döntése volt. Többet akart tanítani, és kutatással kapcsolatos tervei is vannak, politikai megbízatásával mindezt így lehetett összhangba hozni. A változáshoz a legutóbbi ülésen járult hozzá a közgyűlés. Magyar Anna elnök eddigi főállású helyettese a másik társadalmi megbízatású alelnökhöz, a vásárhelyi Ádók Jánoshoz hasonlóan heti 20 órát fog dolgozni, kötetlen munkaidőben. Ha szükséges, helyettesítik az elnököt, egyeztetnek, gondozzák saját szakterületüket, és előterjesztők is: az intézmények átszervezésével kapcsolatos koncepciót is ketten jegyzik. A költségvetési és hivatali ügyek viszont Vízhányó Ferenchez, a tanácskozási joggal a közgyűlésbe meghívott, civil alelnökhöz kötődnek.

Zakar Péter azt mondta, könnyebbséget érez, amióta ez a helyzet megoldódott. Eddig is tanított, heti két órája volt – mostantól a Szegedi Tudományegyetem Új- és Legújabb Kori Magyar Történeti Tanszéken heti 10–12 órát tart. Ezen túl két témakör foglalkoztatja. Az 1848–49-es szabadságharc és forradalom utáni függetlenségi összeesküvések történetét kutatja, valamint a Csanádi Egyházmegye papjainak tevékenységét a szabadságharc idején. A konzervatív indíttatást, értékrendet és a nemzeti elkötelezettséget akkoriban nem volt könnyű összeegyeztetni, azért érdekesek a harcos papok életrajzai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takács Nikolas élvezi a pörgő zenei életet

Az X-Faktor döntőse fellépésekre jár és új lemezt készít - nem ér rá csajozni. Takács Nikolas élvezi, hogy bekerült a zenei világ sűrűjébe. Tovább olvasom