Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Zárul a THEALTER Fesztivál

Szeged – A budapesti Karaván Színház ma 16 órakor a Roma Tanodában kezdődő Műhelybemutatója a THEALTER Fesztivál utolsó napjának első produkciója.
18 órától az Aradi Kamaraszínház, a szegedi MASZK Egyesület és Békéscsabai Jókai Színház közös produkciója ősbemutatóként kerül színre a régi zsinagógában: a román független színházi szcéna egyik legelismertebb alakja, Theo Herghelegiu Tündéri című minimál-szürreál musicaljét Tapasztó Ernő rendezésében, Harsányi Attila, Tege Antal és Zsíros Linda szereplésével láthatja a közönség. Az Oroszországból érkezett Mr. Pejo’s Wandering Dolls társulatának különleges, látványos produkciójával, a Dekadenciával 20 órától találkozhatnak a járókelők a Klauzál téren. A budapesti Kriptonit labor Zombikádja 21.30-kor kezdődik a régi zsinagóga kertjében.

Dekadencia - jelenet a Mr. Pejo’s Wandering Dolls társulat utcai produkciójából
Dekadencia - jelenet a Mr. Pejo’s Wandering Dolls társulat utcai produkciójából

„A zombivá válás folyamata közvetlenül a harapás után. Miután megtörtént az átváltozás, hősünk saját szavaival mondja el slam poetryben, milyen új érzések forrnak benne az új létformában. Ugyanaz a test, de már más lélek... A Kriptonit labor kutatói a tánc, a mozgás és a fizikai színház határterületeit fedezik fel, a humor és a tragikum elemi részecskéit keresik, az értelem spontaneitását és az ösztön nyelvét ötvözik, vegyítik az érzékszervi hatásokat a metaérzékekkel, egyetemes kommunikációs formát desztillálnak az érzelmek és a test egymásra hatásából." A záróprodukció, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kar II. évfolyamának bemutatója – Jeles András: A nap már lement – 22 órától látható a régi zsinagógában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félnek az emberek a Hétvezér utcában

Évek óta tartja félelemben a Hétvezér utcaiakat az 54-es szám alatti IKV-s ház egyik famíliája. Van, aki családja védelmében felfegyverzi magát. Tovább olvasom