Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Zászlót bontott a Zöld Baloldal

Szeged - Az 1-es és a 3-as szegedi választókörzetben is állít képviselőjelöltet a Zöld Baloldal. A szervezet – a vásárhelyi kampánynyitó után – kedden Szegeden is zászlót bontott.
Kopogtatócédulák gyűjtésébe kezd Szeged két választókerületében is a Zöld Baloldal. Az 1. számúban Beck Gábor száll harcba az országgyűlési képviselőségért, a 3. számúban csak a kellő számú ajánlószelvény összegyűjtése után nevezik meg a szervezet másik politikusjelöltjét – mondta Beck Zoltán. A szegedi önkormányzati képviselő vállalta a házigazda szerepet kedden, mikor Szegeden köszöntötte Tamás Gáspár Miklós filozófust, a Zöld Baloldal európai parlamenti képviselőjelöltjét, a szervezet „kampányarcát".

A Zöld Baloldal szegedi szervezetének egyik vezetője, Beck Zoltán köszönti a kampányvendéget, Tamás Gáspár Miklós filozófust. Fotó: Karnok Csaba
A Zöld Baloldal szegedi szervezetének egyik vezetője, Beck Zoltán köszönti a kampányvendéget, Tamás Gáspár Miklós filozófust. Fotó: Karnok Csaba

– Mozdíthatatlannak tűnik a politikai rendszer, de elkerülhetetlen erkölcsi kényszer, hogy tegyünk valamit! Különböző személyek és csoportok laza együttese a Zöld Baloldal. E politikai szervezet rendelkezik reformprogrammal, amely nemcsak tartalmában különbözik mindenki másétól, hanem abban is, hogy kifelé mutat a mai kapitalista társadalomból – igyekezett aktivizálni Tamás Gáspár Miklós a keddi beszélgetésre összegyűlt mintegy negyven érdeklődőt. A filozófus szavaira is kíváncsi szegediek között láttuk – többek között – Molnár Gyulát, a környezetvédelem ügyéért elkötelezett városatyát, de egykori önkormányzati cégvezetőt, pedagógust és egyetemi polgárt is. Ők is megkapták a Zöld Baloldal szórólapját, amelyen – a szervezet www.zoldbaloldal.5mp.eu honlapját idézve – „tiszta politizálást, hitelességet és a tisztességes, dolgozó emberek érdekeinek megalkuvás nélküli képviseletét" ígérik.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. FanyarDárda 2010. február 23. 11:45
  „Ha TGM puszta neve is ilyen indulatokat kavar, az már önmagában is igazolja a Zöld Baloldal létjogosultságát.”
 • 26. seawasp 2010. február 20. 04:57
  „25.
  .suhym!
  "Eszméletlenül "tájékozott"t vagy a Likud ügyeiben, netalán ott ülsz a vezetőségben?:))))))))) Ellenkező esetben, finoman fogalmazva "csak" hangulatkeltés amiről írsz!"
  Nagy valószínűséggel Te tartozol a másik oldalhoz, mert az Fidesz LIKUD kapcsolata közismert, akik a részletekre is kíváncsiak! :-D
  A Soros taníttatás okán kerülhettek kapcsolatba, mert ahogy a honfoglaló magyarok is hoztak magukkal plusz lovakat, mert azok is segítettek a látvány megítéléshez! Az Orbánt is azért futtatják, mert szerepében meg van a plusz ló, és ahogy látod, tiszta kézzel végignézte a baloldal ámokfutását - kemény 8 év! -, és semmit nem tett ellenében!

  "A Fodorra vonatkozó kijelentésedet nem értem, de biztosan bennem van a hiba!"
  Látom adod a tudatlanat, de akkor ezt is megcsócsálom! :-D

  Az a Fodor, aki az SZDSZ elnöke is lehetett, nem lehet vádolni a vallástalan élettel! Mert, az a zsidó, aki annak született, ismeri a Talmud tanításait, és aszerint él! Azt nem tudom megítélni, ez mennyire teljes Fodor esetében, de arra jó a példám, a ,,kezdő" zsidók is ott öltöztek fel a Fideszben! :-D
  Ezek a ,,kezdők" lehettek ellenőrök is, hiszen azzal tudták, a Fidesz mennyire lehet hasznukra!

  Itt nem az ember származása a tét, hanem az, hogy aki az SZDSZ- nél vezetői állásban indulhat, az nem egy goj! :-D
  Ez része, a Fidesz nemzetinek titulált jobboldaliságának! :-D”
 • 25. .suhym. 2010. február 18. 16:08
  „12. hozzászólás seawasp 2010.02.17. 08:06

  1. 1989-ben az SZDSZ rendszerváltó párt volt, majd kis idő múlva kibújt a szeg zsákból és csúcsosodott, amikor Hornnal összebútoroztak.
  Van egy barátom, aki 1989-ben városukban bizony az SZDSZ alapítója volt, pontosan a "rendszerváltóság" miatt, majd amikor megkezdődött az elhajlás, akkor ott hagyta őket.
  2. A Soros alapítvány és annak névadója nem élvezte a rendszerváltás előtt országunk vezetőinek "szimpátiáját", sőt..
  Egyébként, bárki pályázhatott, és eléggé kiemelkedő tudás kellett hozzá, hogy elnyerje!
  3. Egy embert nem származása, vallása...etc. alapján ítélik meg egy normális társadalomban! Abban volt részünk mind a náci, mind a kommunista oldalról, és tudjuk mi lett az eredménye!:((
  4. Eszméletlenül "tájékozott"t vagy a Likud ügyeiben, netalán ott ülsz a vezetőségben?:))))))))) Ellenkező esetben, finoman fogalmazva "csak" hangulatkeltés amiről írsz!
  5.A Fodorra vonatkozó kijelentésedet nem értem, de biztosan bennem van a hiba!”
 • 24. flexsnake 2010. február 18. 08:44
  „gratulálok hozzá hogy egy ilyen ,,házibarkács" weblapot raktak össze.”
 • 23. barkzso 2010. február 17. 19:50
  „Veres lesz legalább egy kicsit (na meg kék is) az a zászló? :) Mindegy megy a levesbe nemsokára :)”
 • 22. achilleus 2010. február 17. 18:32
  „"Sajnos pillanatnyilag még nincs olyan egyház, vallási közösség, amelyik azt hirdetné, hogy hívei minden körülmények között istentagadó egyházüldözőkre szavazzanak. Addig is, amíg ezt az egyházat létrehozzák, az MSZP rettentő vallási diszkriminációnak van kitéve."”
 • 21. achilleus 2010. február 17. 18:32
  „13. hozzászólás robinhood46 2010.02.17. 10:03 Bár egyáltalán nem illik ide, választ kíván, hát tessék:
  Üldözött szocialisták

  Ezek a katolikus püspökök nem bírnak a vérükkel még ma sem. Állandóan beleszólnak mindenféle politikai kérdésekbe, mintha a felvilágosodás és az abból származó nagy népboldogító eszmei áramlatok (liberalizmus, kommunizmus, gyurcsányizmus stb.) messze elkerülték volna őket, s még mindig boldogan tespednének a középkori butaság fertőjében.

  Utoljára frissítve: 2010. február 16., 09:12

  Nem pusztán a választási harc részeként, hanem tudományosan alátámasztott elvi okokból is utasította vissza az MSZP Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök Hódmezővásárhelyen elmondott beszédét, amelyben - akinek füle van a hallásra, az hallja - a Fidesz mellett, illetve az MSZP ellen kampányolt. Nem véletlen, hogy maga Nyakó István, a párt szóvivője, ráadásul az MSZP hívő tagozatának oszlopos tagja /!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Achilleus/ (vajh´, melyik felekezet tekinti Nyakó jelenlétét hitbéli magánügynek?) emelt kifogást Kiss-Rigó minősíthetetlen megszólalása ellen, kiokosítván az istentagadó és istenhívő ateistákat egyaránt, miszerint vannak baloldali hívek is, akik hisznek Jézus Krisztusban, de nem hisznek Orbán Viktorban. Nyakó azt is hozzátette, hogy senki ne merje politikai hátsó szándékkal lelki zsarolásnak kitenni azokat a baloldali szavazókat, akik nem a Fideszre szavaznak!

  Lehet, az MTI felejtette ki, de az is megeshet, hogy Nyakó mulasztotta el megjegyezni, hogy a hívő baloldaliakra gondol, egy politikai hátsó szándék kitettjeiként, de ez a hiányosság az ügy valódi súlyát figyelembe véve szinte jelentéktelen. Ugyanis itt igazából arról van szó, hogy a magyar püspöki kar, ám legyen plébános vagy káplán, netán szerzetes, azaz a katolikus egyház valamilyen szinten felszentelt képviselője beleszólni merészel a napi politikába, holott az efféle bohóságot már a nagy francia forradalom innen-onnan szalajtott, ám ebben a kérdésben egyetértő ideológusai megtiltották neki és a hozzá hasonlóknak.

  Kiss-Rigó püspök Hódmezővásárhelyt (bár ahogy őt ismerjük, más településen is) arra ragadtatta magát, hogy hiányolni merészelte egy tisztességes baloldali és egy tisztességes liberális párt jelenlétét a magyar közéletből, sőt odáig merészkedett, hogy az alapvető keresztény értékek vállalója és hordozójaként utalt egy pártra, amelyet nem nevezett meg, de megfelelően érzékenyeknek egyértelmű volt, nem az MSZP. Nálunk nem kell a pártok nevét kimondani, mindenki fél szavakból érti a humanisták elleni merényeket. Mindszenty József esztergomi érsek 1945 őszén azt adta ki pásztorlevelében, hogy hívő katolikus nem szavazhat vallásellenes, istentagadó, egyházüldöző pártra. Ezt a pásztorlevelet azóta is úgy emlegetik, mint durva egyházi beavatkozást az éppen születőben lévő demokráciába.

  Hatvanöt esztendő kevés volt ahhoz, hogy az úgynevezett demokrácia észhez térjen. Az egyházakat azóta is rendszeresen megvádolják azzal a primitív (Nyakó-színvonalú) borzalommal, hogy a pártok propagálásából veszik ki részüket, függetlenül attól, hogy a legelemibb keresztény értékrendből fakadó, konkrét és egyértelmű következményeket fogalmazzák meg.

  Sajnos pillanatnyilag még nincs olyan egyház, vallási közösség, amelyik azt hirdetné, hogy hívei minden körülmények között istentagadó egyházüldözőkre szavazzanak. Addig is, amíg ezt az egyházat létrehozzák, az MSZP rettentő vallási diszkriminációnak van kitéve.
  (Ugró Miklós, mno.hu)”
 • 20. magyarock1 2010. február 17. 16:44
  „Szégyen,tűnjenek el végre dolgozni,nincsen rájuk szükség!”
 • 19. Esovaro 2010. február 17. 15:48
  „Nem lesz ebbol semmi,keves az alapszervezet ,keves az aktivista.”
 • 18. Lutetia 2010. február 17. 14:30
  „Idézek: "Kiss-Rigó László megyés püspök beszédében hangsúlyozta: azért szólal fel egy pártrendezvényen, mert fontosnak tartja az együttműködést azokkal a pártokkal, amelyek a keresztény értékek mentén gondolkodnak. Minden józanul gondolkodó fontosnak tartja az állam és az egyház együttműködését, hiszen az az egész társadalom jövőjét szolgálja."”
 • 17. Lutetia 2010. február 17. 14:26
  „13. Szívemből beszéltél.
  16. Úgy gondolom, a Fidesz hódmezővásárhelyi naggyűléséről beszél robinhood46, ahol Kiss-Rigó László megyéspüspök alaposan belebonyolódott a pártpolitikába. Fujj.”
 • 16. szatyi 2010. február 17. 12:07
  „De hol van az a " Megyéspüspök"???”
 • 15. theseus 2010. február 17. 11:12
  „Csak szervezkedjenek, hogy legyen alternatíva baloldalon is. Ha 1-2 %-ot elvesznek a szociktól, már az is szép eredmény.

  Ami a püspököt illeti, nem hinném, hogy fórumozással töltené a drága idejét. Egyébként meg nyilván oda megy, ahová hívják. Ha lenne egy tényleg normális, baloldali párt, mint pl. Tony Blair munkáspártja, akkor lehet, hogy elmenne oda is (Blair egyébként nyíltan vallásos, nemrég katolizált).
  TGM viszont nem éppen az egyházak iránti toleranciájáról híres, most éppen kommunistára váltott a vadliberalizmusából. Amíg a baloldali pártok csak csuhásként emlegetik a papokat, ne várják, hogy repessenek értük.
  Gondolom a szocik se hívták a püspököt, de kétlem, hogy az öszödi társaság nyíltan hazug, trágár, a hazát becsmérlő tagjaival szívesen mutatkozna - ez valahogy nem fér össze a keresztény erkölcssel.
  Gyurcsány meg találkozhat püspökkel, ha majd legközelebb bérmálkozik.”
 • 14. bsm 2010. február 17. 10:11
  „Tisztelt "robinhood46"/13.hozzászólás !:..Igazat..és a szívemből szóltál !!”
 • 13. robinhood46 2010. február 17. 10:03
  „Kedves Megyéspüspök,
  1. Miben különbözik ön a pénzváltóktól azsinagógában?
  2. Hogy tagadhat meg egy pap??? eltévedt bárányokat?
  3. A jobboldal külön egyházat fog fenntartani? /a baloldal pénzén?/
  4. Egy pap szít gyűlöletet az emberek között?
  5. Miért nem politikusnak ment?
  6. Követni akarja az előző püspököt, aki csak politikával foglalkozott?
  7. Ez lenne az egyház feladata, hogy napi sunyi politikát sugalljon a falusi templomokban?
  8. Egy baloldali embernek nincs szüksége a pap támogatűására?
  Szégyenkezve olvastam az ön hozzászólását a szélsőséges pártgyűlésen!
  Szíjjártó Péter, Kövér László, O.V. lenne a KATOLIKUS MAGYAR?”
 • 12. seawasp 2010. február 17. 08:06
  „10!
  asztenoszsz!

  Tudod, aki nem felejt, az látják okosnak! :-D

  Akkor megcsócsálom Neked, minden indulat nélkül, és remélem, segítettem! :-D

  1989 - Az első "szabad" felvonuláson a Fideszed egy táblán volt az SZDSZ-l - ha már TGM! -, és a nevük a következő volt! "Fiatal Demokraták Szövetsége" - FIDESZ! Ez nagyon rokon az SZDSZ nevével, ahol a Szabad Demokraták Szövetsége élt! Ahogy az SZDSZ indította a Fiatal Baloldali Akármit, akkor a Fidesz miért nem férhetne a csomagjukba!
  A mostani polgári párt név csak szédítés!
  Akkor nézzük tovább!
  Orbán, annak a Sorosnak volt tanítványa, aki arról híres, hogy nemzetieket taníttat! Aztán ott a LIKUD - izraeli párt -, ahova Orbánod állandó jelentéssel köteles referálni!
  A következő, nem egy zsidó indult a Fideszben, mint politikus! Tehát, ott a rokonság az SZDSZ-l, már akkor is, ha megnézzük a Fodort, aki Fideszben indult, és az SZDSZ kötött ki, mint elnök!

  Ha van ellenvéleményed, a kritikai realizmust használd, mert különben csak suttogás minden mondatod! :-D”
 • 11. Nostradamus 2010. február 17. 07:25
  „Tökmindegy milyen színű. Nem kellenek.”
 • 10. asztenoszsz 2010. február 17. 06:25
  „seawasp - hogy jutott eszedbe TGM-ről a Fidesz? 1 napon nem említhetők...TGM főokosnak tartja magát, közben a vörösök és madarak szekerét tolta mindig...”
 • 9. seawasp 2010. február 17. 05:18
  „Ühüm!

  Volt már vörös baloldal, aztán lett narancs sárga Fidesz, és most bezőldültek! Én, szégyelném magam, az emberei történelem során a baloldal csak áldozatokat faragott, de nem vitte előbbre a világot! :-(

  Ami csak érdekes, ha a baloldal bontogatja szárnyait, akkor nem jajgat az EU! Ha Jobbik hazafias érvekkel szól, akkor már kötelező fasiztázniuk, EU-s szinten! :-(”
 • 8. Gingko 2010. február 17. 03:48
  „Látni, hallani sem akarom ezt a családnév nélkülit! Tűnjön el!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagyott hótömb zuhant egy autóra a nagyállomásnál

A szegedi nagyállomás tetejéről lehulló fagyott hótömb törte össze Szabó Magdolna autóját a vasútállomás parkolójában. A MÁV mossa kezeit. Tovább olvasom