Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Zatykó István emlékére

Kedves Pista! Halálod híre letaglózott minket, mint ahogy bizonyára mindenkit, aki ismert téged, és aki hitte, hogy a benned rejlő hatalmas életerő soha nem fogy el. S lám, tévedtünk.
Borzasztó ez a múlt idő, amelyet veled kapcsolatban használnunk kell. Pedig még sokáig kellett volna élned, hiszen csak 63 éves voltál, és feleségednek, fiadnak, kollégáidnak, barátaidnak és tanítványaidnak szükségük lenne a bölcsességedre, kitartásodra, szeretetedre, energikusságodra, állandó jókedvedre, rád.

A középiskola évei, majd a munka világában eltöltött 40 évből az utolsó majd 20 év is iskolánkhoz kapcsolódott. Itt érettségiztél, és 1993-ban ide tértél vissza tanárnak immár hatalmas tapasztalattal a hátad mögött, majd gyakorlati oktatásvezetőnek. Neked senki nem mondhatta azt, hogy ne tudnád, milyen fontos a szakképző iskola életében a gyakorlatra, az életre való felkészítés. Gépészmérnökként, mérnöktanárként diákok ezrei kaptak tőled szakmai és erkölcsi útravalót. A családod mellett az iskola volt számodra a legfontosabb, ez volt a második otthonod. 600-as, Móra, Szeged-Móravárosi – az iskola neve változott, de te állandóságot jelentettél, és a szakképzésért dolgozó, a munkáját szívvel és lélekkel végző munkatárs állandó tenni akarását.

Amikor búcsút veszünk tőled, talán azt kérdezhetné valaki: vajon hová tűnik el, amit életedben összegyűjtöttél? Hová tűnik el a tudásod, tapasztalatod, értékrended? Mi tudjuk a választ. Nem tűnik el semmi, hiszen mindent a családodra, barátaidra, tanítványaidra és kollégáidra hagytál. Mi visszük tovább, hiszen egy kicsit mi magunk is ebből épülünk fel.

Tudjuk, hogy soha nem vágytál babérokra, neved mégis örökre beíródik az iskola történetébe. Most fájdalommal búcsúznunk tőled, ami nem könnyű. Hála van a szívünkben azért, hogy ismerhettünk, és mindazért, amit kaphattunk tőled. Nem fogunk elfelejteni. Nyugodj békében!

SZISZSZI Szeged-Móravárosi Tagintézménye alkalmazotti
közössége

Olvasóink írták

 • 6. almostevil 2012. december 04. 11:12
  „Nyugodj békében kedves szomszéd...”
 • 5. Tapasztalt 2012. december 03. 23:27
  „Sajnos korán mentél el....jó barát voltál, nyugodj békében Zatykó Pista!”
 • 4. Atlasz 2012. december 03. 21:21
  „Nemcsak jó kolléga, de jó ember volt. Nélküle szegényebb lett a világ!”
 • 3. studyfy 2012. december 03. 16:06
  „Pista! Nem akarok hinni a szememnek! Itt hagytál bennünket, a Te örök optimizmusoddal. Örülök, hogy ismerhettelek mezőtúri korszakodtól napjainkig. Nyugodj békében!”
 • 2. janoszeged 2012. december 03. 15:03
  „Isten nyugtassa!”
 • 1. csocsoszan20 2012. december 03. 12:38
  „Pista! Sosem feledünk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ékszerek gumiabroncsból, hangulatvilágítás tojástartóból

A Szegeden élő Gatti Bea és Rácz Hajni mosogatószeres zacskóból, tejes dobozból, mérőszalagból, számítógépes kábelből készítenek egyedi ékszereket. Tovább olvasom