Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Zavaros lé folyik a kutakból

Szeged - Sárga, zavaros víz folyik a tápéi temető fúrt kútjaiból – ha egyáltalán folyik. A helyiek ugyanis alig tudják lenyomni a kutak karját. Az üzemeltető a pazarlás miatt döntött a fúrt kutak mellett.
– Most nézze meg, nem tudom megmozdítani. Minden erőmre szükség van, hogy felhúzzam a vizet – panaszolta Török Györgyné Marika néni a tápéi temetőben. Tavasszal a régi vezetékes csapvíz helyett kutakat fúrtak. Most az abból nyert vízzel kell locsolniuk – ha tudnak.

De nem csak az a bajuk a tápéiaknak, hogy nehezen jutnak vízhez: amit sikerül kicsikarni a kútból, az is sárga, zavaros. Az új kutak különösen az időseknek jelentenek nagy problémát, akik még ketten is alig tudják a kart megmozdítani.

Felkeresték a képviselőjüket. Juhász Gyula levelet írt a temető üzemeltetőjének. – Már az első hetekben nyilvánvalóvá vált, hogy használhatatlanok a kutak. Mikor szóvá tettem, azt válaszolták: a magas vízszámla miatt döntöttek a fúrt kutak mellett. Ha nem történik változás, személyesen keresem fel az üzemeltetőt – magyarázta.

A Szegedi Testamentum Temetkezési Kft. ügyvezetője elmondta, azért fúrták a kutakat, mert nagy volt a pazarlás: a csapokat nem zárták el rendesen, volt, aki más célra hordta el a vizet a temetőből, és a sírokat is a vezetékes vízzel mosták. A vízszámla pedig az egekig emelkedett.

– A ravatalozó mellett újra van vezetékes víz Tápén, ami iható is. Ha nehéz a kutakat kezelni, odáig kell sétálni – magyarázta Molnár Tamás. Hozzátette: megérti a hozzátartozók panaszait, de nekik így jobban megéri. Többek között a Belvárosi temetőben is csak két helyen van ivóvíz, a többi ott is fúrt kút. Ráadásul ott nagyobb távolságra vannak a vízlelő helyek, mint a tápéi temetőben.

Olvasóink írták

 • 3. IVY 2009. szeptember 07. 14:55
  „Jha, na hallod!
  Ekkora háttal! De majd beleszakadtam!”
 • 2. Zs 2009. szeptember 07. 14:14
  „Lenyomtad? Akkor az vagy! Iron woman!!!! :)))”
 • 1. IVY 2009. szeptember 07. 13:35
  „Iron man-nek kell lenni az ominózus temetői kutak lenyomásához! Tudom, mert én is tapasztaltam.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisebb károkkal megúsztuk a vihart

Szeged - A hirtelen jött péntek éjszakai vihar után összesen 75 káreset miatt értesítették a szegedi… Tovább olvasom