Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Zavartalan munkát ígér a kisteleki tankerületi igazgató

Kistelek - Az elmúlt hat év vezetői tapasztalatainak köszönhetően jól ismeri a hozzá tartozó iskolák többségét a kisteleki járási igazgató. Faragó Klára irodája egyelőre marad a gimnáziumban, ahol még most is besegít a feladatellátásba. Jövőre valószínűleg a járási hivatalba költözik.
Mint arról többször beszámoltunk, január elsejétől az óvodák kivételével állami fenntartásba kerülnek az oktatási intézmények. A területi szervezeti egységek a járási tankerületek és megyeközponti tankerületek lesznek, amelyeket az október 31-én kinevezett tankerületi igazgatók irányítanak. Az ő feladatuk a kapcsolattartás az intézményvezetőkkel, pedagógusokkal és a köznevelés egyéb szereplőivel, illetve rendszeres jelentések és adatszolgáltatások készítése.

A kisteleki tankerületi igazgató a Térségi Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény igazgatója, Faragó Klára lett. A szegedi pedagógus a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végzett 1992-ben történelem–orosz szakon. Diplomája megszerzése után Kistelekre került, ahol a tanári pálya minden lépcsőfokát végigjárta. Napközis nevelőként kezdett, majd történelemtanár, később osztályfőnök is lett. Vezetői feladatkört 1998-tól látott el. Előbb az általános iskola igazgatóhelyettese volt, majd amikor 2007-ben létrejött a többcélú társult intézmény, annak lett az igazgatója. Így egyszerre felügyelt bölcsődét, óvodát, általános iskolát, középiskolát, szakszolgálatot és kollégiumot. 2010 óta egy uniós TÁMOP-projekt vezetését is ellátja, amelyből elmondása szerint sokat tanult.

Tankerületi vezetőként a kisteleki és a csengelei állami köznevelési alapfeladat-ellátás tartozik majd hozzá.

– Az elmúlt hat évben az intézmények döntő többségét megismertem, de tankerületi igazgatóként is részben felvettem már velük a kapcsolatot – mondta el Faragó Klára, aki egyelőre besegít régi iskolájában is a feladatellátásba. Év végéig valószínűleg ott lesz majd az irodája, utána pedig a tervek szerint abban az épületben kap majd helyet, ahol a járási hivatal működik.

– Nehéz a jövőt pontosan látni – fogalmazott. – Biztosan lesznek változások, de feltételezem, hogy a munka zavartalan biztosítása adott lesz minden intézmény számára.

Olvasóink írták

 • 8. Tivadar 2012. november 21. 20:53
  „Almomban sem gondoltam, hogy fentebb es fentebb buktatjak eme holgyemenyt.”
 • 7. dondongó 2012. november 21. 19:55
  „Mér nem Békés megyéből?:-)”
 • 6. Ganxta 2012. november 21. 16:30
  „És ki lesz az új igazgató? Mert a fenti inkompetens hölgynél csak jobb jöhet. A kollégái szerint is...”
 • 5. Beroesz 2012. november 21. 16:12
  „3. kalkutta 2012.11.21. 13:08
  "ez nem afféle komisszári feladat?"

  De. Az:
  (6) A tankerület az illetékességi területén működő általános iskolák, alapfokú művészeti iskolák és gimnáziumok
  fenntartásával kapcsolatosan ellátja az Intézményfenntartó Központ szervezeti és működési szabályzatában számára meghatározott egyes fenntartói feladatokat.

  Magyarán a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ dönt minden egyes kérdésben, Faragó Klárának igen korlátozott jogköre van, amelyet az SZMSZ átírásával egyszerűen meg lehet vonni vagy másra lehet ruházni.”
 • 4. mosómasa 2012. november 21. 14:23
  „Még mindig nem hallotunk arról - kedves DM-, hogy ki a makói tankerületi igazgató? Vagy már megvan, csak nem tudunk róla? Elvileg már 3 hete kéne , hogy legyen .”
 • 3. kalkutta 2012. november 21. 13:08
  „Nem vonom kétségbe a fényképen rokonszenves hölgy rátermettségét de gyötör a gondolat: ez nem afféle komisszári feladat? Mintha maga is beismerné, hogy nem sokat tud a teendőkről ("nehéz a jövőt pontosan látni"). Akkor csak azért hoznak létre egy hivatalt, hogy legyen igazgatója?”
 • 2. NP1 2012. november 21. 09:36
  „Bocs!
  Közben a nagy eszemmel rájöttem, hogy Kistelek is járási központ lesz....ottani hivatallal.”
 • 1. NP1 2012. november 21. 09:33
  „A hölgy munkájához sok sikert kívánok.
  Azért azt magyarázza már el nekem valaki, hogy a kisteleki vezetőnek miért Szegeden lesz az irodája?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

68 milliárd forint adósságot cipelnek a Csongrád megyei települések

457 ezer 730 forint adósság jut minden egyes hódmezővásárhelyire, Óföldeák 483 lakosa fejenként 832 forinttal eltüntethetné községe tartozásait - itt teljes megyei lista. Tovább olvasom