Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -4°C | 4°C Még több cikk.

Zebrán gázoltak gyalogost a Budapesti körúton

Szeged - A delmagyar.hu értesülése szerint személygépkocsi ütött el egy gyalogost Szegeden a Budapesti körút és a Zöldfa utca sarkánál lévő zenbrán. A gyalogos könnyebben sérült, a félpályás útlezárás megszűnt, a forgalom zavartalan.

Olvasóink írták

 • 20. nagyiszeged 2008. június 03. 15:51
  „Leszögezném , hogy sokkal gyakrabban közlekedek gyalogosként, mint autósként, de azért a rendőrök helyében, némelyik gyalogost is úgy megbüntetném, hogy csengene a füle. Gondolok én a piros lámpánál, illetve az úttest közepén, hatalmas cvekkerekkel, néhány métert megsporolva átrohanó nyugdíjasokra, s ami még szörnyűbb, jó példát mutatva, a piros lámpánál átmenő kisgyerekes anyukára, mely szitukra a diófánál lévő gyalogátkelőnél nap mint nap lehet példákat látni.”
 • 19. titike 2008. június 03. 15:46
  „a zebránál, amikor van járda sziget a közepén, akkor az autósnak van elsőbbsége kivétel, ha a gyalogos már rálépett a zebrára!
  Tehát egy kicsit több figyelmet kérnének az autósok a gyalogosoktól is és nézzenek körül és ne csak menjenek össze-vissza, mint a mérgezett legyek!
  Én sok embert átengedtem a zebrán, amikor autóval voltam, de még meg sem köszönték. Legalább a kezét emelné fel, h kösz(ez a lámpa nélküli kereszteződésekre vonatkozik). Ha gyalog vagyok én mindig megköszönöm, mert nem mindenhol van lámpa!!És legalább vki örül is ennek az autóból. Általában visszaintenek és mosolyognak! Nem lenne nektek is jobb, ha több autós látnátok a dugóban is legalább addig mosolyogni?!”
 • 18. zéróó 2008. június 03. 09:15
  „Kötekedőnek igaza van.
  Meg kell tanítani az autósoknak, hogy a ZEBRÁn az elsőbbség a gyalogosoké. Persze nem azért kogy korzózzonak rajta!
  A rendőrségnek sem a biztonsági övet kellene kamerázni, hanem piroslámpán áthaladókat és zebránál nem megállókat!”
 • 17. KR 2008. június 02. 18:28
  „Kedves gyalogosok,
  jártam külföldön, Németországban, Schorndorfban, Stuttgartban stb.
  ha már a zebra közelében voltam, álltak meg az autósok, nem csak lassultak!! Megálltak, szégyen vagy sem, még ha nem is szándékoztam átkelni az úttesten néha csak átmentem - ha már ennyire figyelmes a sofőr. Kellemes volt az az érzés, hogy figyelik a járdán levők szándékát is!!( Nem beszélve a babakocsis anyukákról.)
  Itt Szegeden,sajnos a saját lányom, majdnem elgázolását néztem végig az ablakból
  amikor ment iskolába, a diófai lámpás átjárónál, amikor neki volt zöld, az előző autó időben megállt, a mögötte levő fehér ezt kikerülve átvágott a piroson és ha a lányom nem lép egy lépést előrébb elcsapja. Majdnem neki hajtott az autós a lámpaoszlopnak, de nem állt meg! Mindenki csak állt és nézett!!Ez reggel volt, nem hiszem hogy illuminált állapotban lett volna. EZ MAGYARORSZÁG kérem, hol van Európa?”
 • 16. atomboy 2008. május 28. 11:47
  „http://www.youtube.com/watch?v=uaF4-HEPQE0

  Igy kell megkozeliteni a zebrat... Nemetorszagban mukodik, nalunk miert nem?”
 • 15. Aggódó Szülő 2008. május 28. 08:14
  „http://index.hu/politika/bulvar/tehergazolas/

  Mi a fenére várnak a rend őrei, ha a tisztelt autós belesz@r a KRESZ szabályaiba? Hány embernek kell még zebrán meghalnia???”
 • 14. joy 2008. május 28. 00:47
  „Urak, hölgyek!

  A kijelölt gyalogátkelőhelyen MINDEN ESETBEN a gyaloggosé az elsőbbség!
  Azt a törvény szerint MEG KELL ADNI!
  EUrópában a szabály:
  A kijelölt gyalogátkelőhelyet úgy kell megközelíteni, hogy azon a gyalogost, véletlenül se üthesse el az autó!
  NINCS "féktávolságon belü-l", "váratlanul elélépett", "kiszaladt"!
  Aki EUrópában gyalogost üt, az keményen megbűnhődik tettéért!
  És nincs az az ügyvéd, aki ki tudná mosni a mocsokból!

  Sajnos a BP-i krt-Spar sarki kereszteződésénél elég gyakori a baleset, az autók, buszok egyformán nagy sebességgel közelítik meg, és nagyon kevesen vannak tekintettel a járda szélén álló, egyértelműen átkelni akaró gyalogosokra, legyen az gyerek, /Bölcsöde-óvoda-iskola is van ott/, fiatal, idős, mozgáskorlátozott. Pedig még védő sziget is van ott!

  Furcsa, hogy az alig 50 m-re lévő Csillagköröndnél sokkal türelmesebbek ugyan ezek a sofőrök!!!”
 • 13. szögi 2008. május 27. 22:43
  „Szóval a "zenbrán" ütötték el... Ezt nevezem igényes megjelenésnek!”
 • 12. Brumee 2008. május 27. 20:31
  „Lacika 4444! Borzasztóan sajnálom, hogy te azt hiszed, hogy ér valamit a lámpa.Nézz körül csúcsforgalomban a városban.A gyalogosnak már zöld van, de sokszor az autósok még átdöngetnek a piroson.”
 • 11. nagypappa 2008. május 27. 16:31
  „Így igaz... annak van elsőbbsége akinek meg is adják.
  De tudjátok, okosabb enged... meg a gyengébb... jelen esetben a gyalogos.
  állítólag azt tervezi a kormány, hogy agyalogátkelőhely megközelítése max. 30 km/óra.
  Ebből lesz még sok szabálysértés, bünti.
  Írta valaki, hogy nincs gyalogátkelőhely pl. a Boross, Bakay sarkán... gyalogos meg annál több.
  Nincs a Szabadkai úton sem, ahol a múltkor a két lányt ütötte el egy autós. Sajnos nem lehet mindehova gyalogátkelőhelyet felfesteni. Mint láthatjuk, ha van is nem biztos, hogy van jelentősége.
  Az mellett, hogy hangsúlyozottan elsőbbsége van a gyalogosnak, veszély esetén könnyebben meg tud állni mint az autós.
  Mint ahogy kezdtem is OKOSABB ENGED!”
 • 10. Túzsó 2008. május 27. 16:01
  „Nem arról van szó, hogy a zebrát nem veszik észre. Szegeden engem is majdnem elütöttek zebrán. Már a zebra közepén túl jártam, a baromja meg azt hitte, meg fogok állni, hogy elengedjem. Satufék, vezető leszid. Erre mit reagál? Gázt ad, és úgy kell félreugranom! Amikor utánaüvöltöttem, hogy azonnal álljon meg, kiszállt, és még neki állt följebb, azt mondta, nem látott. Ha nem állítom le magam, egész biztos vagyok benne, hogy nekem ugrik. Azért az elütési kísérletért meg biztosan rendőrt hívtam volna, ha lett volna tanú.”
 • 9. rpm 2008. május 27. 15:21
  „A szinház előtti kandeláber döntögető elkerülte a dm. figyemét? vagya kisebbségeket védik hogy nem hozzák nyilvánosságra kolompárék ámokfutását.”
 • 8. 751510 2008. május 27. 15:12
  „Rengeteg a barom az utakon. Aki zebrán üt el gyalogost, arra sokkal súlyosabb büntetést kellene kiszabni. Tábla jelzi, útra föl van festve, mi kell még, hogy észrevegyék?”
 • 7. Áldozat 2008. május 27. 14:43
  „Nincs abban semmi.
  Engem is ütöttek már el zebrán.
  Repültem vagy 15 métert, és csúsztam is a jeges úton még ugyan- annyit.
  Egy négysávos úton történt, ahol a buszmegálló előtt volt a gyalogátkelőhely felfestve.
  Mögöttem a külső sávban már indult a busz, a másik három sávban pedig már féktávolságon belül volt mind a három közeledő autó.
  A busz elé már nem mertem visszalépni. volt néhány pillanatom amíg kiválasztahattam melyik autó elé lépek a három közül.
  Szerencsére nem tört el semmim, de azért elég rossz állapotban voltam. A gázoló kórházba akart vinni. Közben a buszról leszállt utasok az kiabálták: - Gyilkos, gyilkos!
  Megijedtem, hogy lekésem az utolsó vonatom, ami miatt ilyen sietve léptem a zebrára.
  Mondtam, hogy jól vagyok és elszaladtam.
  Elértem a vonatot. Amikor leültem, hogy összeszedjem magam,
  akkor gondoltam át, hogy mi történt.
  El is kapott a remegés...”
 • 6. Lacika 4444 2008. május 27. 13:33
  „A zebrákat legalább a kör- és sugárutakon fel kellene szerelni NYOMÓGOMBOS LÁMPÁKKAL. A zebra ugyanis magában arra való, hogy a biztonságos átkelés reményében AZ AUTÓK ELÉ CSALOGASSA A GYALOGOST. Biztosan sokba kerülne, de ez volna az egyetlen módja, hogy gyalogosként normálisan lehessen közlekedni. Más kérdés, hogy egy csomó helyen, ahol az emberek non-stop csapatostul kelnek át, még zebra sincs (pl. Bakay N. utca - Boross József utca kereszteződése, a nagykörutat keresztező utcák többsége, mint az Alföldi vagy a Gogol utca stb. stb. stb.)”
 • 5. Horton 2008. május 27. 12:48
  „Azt hiszik az autósok/ tisztelet a kivételnek/, hogy az erősebb kutya b.....ik! Mondja már meg valaki, hogy mi múlik azon,ha megadnák az elsöbbséget a gyalogosoknak, ami amúgy is jár neki a zebrán!”
 • 4. Sly7 2008. május 27. 12:13
  „Engem is hányszor ütöttek volna el zebrán, ha nem ugrok odébb.. Aztán meg az autósnak áll feljebb, ha figyelmeztetem, hogy az ott egy zebra... Ilyen a mai világ...”
 • 3. kötekedő 2008. május 27. 12:00
  „Szegény figyelmetlen gyalogos át akart kelni a zebrán, ahol elsőbbsége van. Sajnos nem vette észre, hogy a barom sofőr nem adja meg neki.
  Ha a gyöngeelméjű ott kel át, ahol nincs zebra, akkor el kell ütni, nincs mese, de a zebrán el köll engedni. Punktum.”
 • 2. vidi32 2008. május 27. 11:52
  „Manapság annak van elsőbbsége, akinek megadják.Figyelmetlen gyalogosból is nagyon sok van, és nem minden esetben az autóst kell hibáztatni.”
 • 1. kötekedő 2008. május 27. 10:54
  „Az ilyenek jogsiját be kellene vonni 1 évre és még jól megbírságolni. Akkor talán majd megtanulnák, h a zebrán a gyalogosoknak van elsóőbbsége.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyárbúcsúztató Sörfeszt augusztusban

Szeged - 2008. augusztus 12–16. között rendezik meg a II. Nyárbúcsúztató Sörfesztet Szegeden.… Tovább olvasom