Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Zebránál ütötték el a diáklányt

A vakáció első perceiben már meg is történt az első baleset Szegeden. Kecskéstelepen, a vasúti átjáró utáni első zebránál, az iskolából szaladt át az úton a buszmegállóba egy 14 éves lány, amikor egy kisbusz elütötte. Az úttesten fekve stabilizálták a mentők az állapotát, a forgalmat addig a rendőrök elterelték.
Egy pékségből éppen rá lehet látni az úttestre: az eladó a nagy csattanásra nézett ki. – Azt hittem, két autó ment össze, akkora hangja volt – idézte fel a történteket a fiatal nő, aki azt is látta, a gyalogos a baleset után hosszú métereket csúszott az aszfalton. Az ütközés erejét az is jól mutatja, hogy a kisbusz motorházteteje meggyűrődött.

A sofőr meglehetősen zaklatott állapotban volt és arra a kérdésünkre, hogy a lány szabályosan, a zebrán akart-e átmenni, csak azt hajtogatta: majd a rendőrök eldöntik. Hozzátette: ő nem látta a túloldalról érkező gyalogost.

Zebránál ütötték el a diáklányt. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A környéken hamar összegyűltek a bámészkodók, akik arró beszéltek: íme, megint egy jó példa arra, mennyire hiányzik innen a közlekedési lámpa. – Hiába a zebra, az autósok mennek, mint az őrült. Nem engednek el még gyerekkel sem – mondta egy nő felháborodva.

A lány egyébként már magánál volt, amikor a mentőautóba tették, a lábát fájlalta. Az elsődleges vizsgálatok alapján az állapota súlyos, de nem életveszélyes.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szünetel a vérvétel

A szegedi klinikai központ mintavételi telephelyeinek működési rendje június 16. és augusztus 29. között módosul. Tovább olvasom