Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Zeusz és a diszkoszvetők

Szeged - Ökölvívás, gerelyhajítás, diszkoszvetés, birkózás: az olimpiára hangoltak a héten a Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola Szeged-Móravárosi Tagintézményének diákjai.
– Plakátokat készítettünk, szellemi és fizikai párharcot vívtunk. A nyári szünet előtti utolsó héten elég nehéz már a tanulásra koncentrálni, de így, játékosan kifejezetten élvezzük. Bővül a tudásunk a történelemről, a földrajzról, és persze a sportról – mondta Dúl Anikó, az iskola 10. osztályos tanulója. – A vetélkedők érdekessége, hogy a 22 osztály egymásnak találta ki a feladatokat – hallottuk Krämmer Erika nevelésiigazgató-helyettestől. Elmondta: nemcsak a tanulásra, hanem sportolásra is próbálják ösztönözni a fiatalokat.

Zeusz és a diszkoszvetők. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Tegnap az iskola udvarán lévő focipálya átmenetileg az ókori olimpiák helyszínévé alakult, ahol Zeusz és egy ismeretlen görög isten is megjelent, hogy ösztönözze a diszkoszvetőket és a gerelyhajítókat. A babérkoszorút viselő sportolóknak a lányok az árnyékból szorítottak, ők természetesen nem indulhattak a versenyen. A sötét bőrű sportolók kakaóportól kapták árnyalatukat, isteni magaslatokba ezúttal 2 testnevelő tanár emelkedett, lepedőből készült ruha segítségével. A porjekthét ma az SZVSE-pályán zárul egy 1224 körös futással – minden tanárnak és diáknak jut szerep. Az iskola két szárnyának régi nevei határozzák meg a távot: a 600-at összeadjuk a 624-gyel – mosolygott Krämmer Erika.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Förgeteg Szilveszter

86 évesen elhunyt Förgeteg Szilveszter, lapjaink volt munkatársa, a Magyar Újságírók Országos… Tovább olvasom