Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Zhang a Cigányszerelemben

Szeged - A kínai Hszian városból származó Zhang Yu Carolyn játssza az egyik cigánylányt a szabadtérin bemutatott Lehár-operettben. Az egzotikus ázsiai szépség öt és fél évvel ezelőtt azért érkezett hazánkba, hogy tökéletesítse énektudását.
– Otthon zenepedagógia szakon végeztem. Szerettem volna Európában tanulni, azért Magyarországra jöttem, mert a nagybátyámék is itt élnek. Idén diplomáztam a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán, magánének szakon – tudtuk meg Carolyntól, aki mára akcentus nélkül énekli a magyar népdalokat. – Az emberek furán néznek, amikor egy ázsiai Kodály-dalba kezd. De végül mindig pozitív visszajelzéseket kapok. Nagyon igyekszem, szeretnék minél többet megtanulni az európai zene világáról, és a kultúra is nagyon érdekel – magyarázta a fiatal lány, akinek nem volt könnyű dolga a Cigányszerelem próbáin, hiszen eddig nem sok mindent tudott a romákról.

Zhang Yu Carolyn akcentus nélkül énekli a magyar dalokat. Fotó: DM/DV
Zhang Yu Carolyn akcentus nélkül énekli a magyar dalokat.
Fotó: DM/DV

A többieket megfigyelve végül sikerült elsajátítania a jellegzetes mozdulatokat. Nagyon sok tapasztalatot szerzett, és már alig várja következő feladatát. A Turandot azonban biztosan nem okoz majd neki nehézségeket. – Puccini operája Kínában is nagy népszerűségnek örvend. A benne hallható népdalokat az otthoniak közül szinte mindenki ismeri, szívesen dúdolja – mondta Carolyn.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivert kutyákat mentenek

Szeged - Napi 24 órában ügyeletet tart a kóbor állatokat befogadó Orpheus Állatvédő Egyesület,… Tovább olvasom