Délmagyar logó

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Zitával, Mikivel és két kutyával oktatnak a rendőrök

Zitával, Mikivel és két kutyával oktatnak a rendőrök
Új prevenciós mintaprogramot indított ,,Kék tér" elnevezéssel a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya. Egy szegedi általános iskolában tartottak rendhagyó órát harmadikosoknak.

A Csongrád Megyei Rendőr Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai február 17-én a Gedói Általános Iskolában bűnmegelőzési témában megtartották első játékos tanórájukat a harmadik osztályos gyerekeknek.

A főkapitányság által kifejlesztett oktatási modell lényege, hogy az alsó tagozat harmadik, negyedik osztályában tanító pedagógusok olyan alapvető bűn- és balesetmegelőzési ismereteket tudjanak átadni a gyereknek, amely életkori sajátosságaiknak megfelelően, játékos és szórakoztató módon készíti fel őket az áldozattá, elkövetővé válás elkerülésére. Ehhez rendőrszakmai támogatást kapnak - írta a police.hu.
 

A 11 témát feldolgozó "pilot projekt" foglakozásait ebben a félévben pedagógus végzettségű rendőrtisztek tartják, hospitációs lehetőséget biztosítva az intézmény tanítóinak, illetőleg ifjúságvédelem terén dolgozó rendőröknek.

A foglalkozások témái: közlekedésbiztonság, károd szenvedélyek, veszélyes szerek, felelősségvállalás, konfliktus-erőszak-agresszió, a tévézés veszélyei, idegenek, vízbiztonság, vagyonvédelem, internethasználat, egyedül otthon. A program alapját a „Zita, Miki és a két kutya kalandjai" című foglalkoztató munkafüzet adja. Az egyes munkalapok témabevezető részében a két főszereplő, Zita és Miki, valamint kutyáik egy napjának állomásait, történéseit követhetik végig a gyerekek. A bevezető történet után általában a két kutya hívja fel a figyelmet a gyerekek helyes és helytelen döntéseire, a témakörökkel kapcsolatos főbb tudnivalókra. Ezt követi az adott téma feldolgozása elméleti részekkel és gyakorlati feladatokkal, szabályok és tanácsok gyűjteményével, illetve az egyes témakörökhöz kapcsolódó érdekességekkel.

Általános iskolában tartottak órát a rendőrök Szegeden. Fotó: police.hu

A program sikeres zárását követően a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság lehetőséget szeretne biztosítani, hogy a 2017/18-as tanévben a megye többi általános iskolája csatlakozhasson a „Kék Tér" programhoz. A program kiteljesítéséhez a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya egy pályázatot is benyújtott a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácshoz, mely projekt elbírálása folyamatban van.

A mintaprojekt, melynek a szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ad otthont, február 17-én közlekedési ismeretek órával indult. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta - Téli képek

Sok éve már, hogy nem volt ilyen hideg egész januárban. Ilyenkor nemcsak a test fázik, hanem a… Tovább olvasom