Délmagyar logó

2016. 09. 27. kedd - Adalbert 10°C | 20°C

Zöld ház Tiszaszigeten

Tiszasziget - A Tiszaszigetért Alapítvány évek óta elkötelezett híve a fenntartható életmód népszerűsítésének, és ehhez minden olyan eszközt megragad, amely a helyi és térségi lakosság szemléletformálását eredményezi.
Az alapítvány „Tiszasziget Községi Önkormányzat épületének komplex környezetbarát átalakítása" című KEOP-pályázatában „Zöld ház" elnevezéssel hozta létre mintaprojektjét. Az épületben megtalálható fenntartható életmóddal kapcsolatos eszközök és technológiai megoldások: napelem, biomasszakazán, kétoldalas nyomtatásra alkalmas fénymásoló, vízöblítés nélküli piszoár, víztisztító berendezés, szelektív hulladékgyűjtő edények, ivókulacsok, kerékpárok, esővízgyűjtő rendszer, B+R típusú kerékpártárolók, utólagos hőszigetelés. A mintaprojekt széles körű bemutatását és az eljárások népszerűsítését intenzív kommunikációs kampányban oldotta meg az alapítvány: a rendezvények mellett tematikus kiadványokban, hirdetésekben, ajándéksorsolással. A megvalósítás során a mintaprojektet nemcsak Tiszasziget, hanem a környező települések lakosai is megtekintették.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyósnyelv, ördögpatron és retroszemüvegek

Bohókás parókákat, mindenféle méretű és színű dudákat is kínáló árusok várták a szilveszteri bulira készülődőket. Tovább olvasom