Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Zöld járőrök cserjét ültettek a vadasparkban

Szeged – A kezünkből csináltunk távcsövet, úgy figyeltük az állatokat. Szemetet gyűjtöttünk az erdőben. Megtudtuk, milyen sanyarú körülmények között csempészik át a papagájokat, teknősöket a határon – sorolta a zöldjárőr-szakkör néhány programját Szőke Nikolett, Gyovai Dániel és Gera Vilma.
A szegedi Tabán általános iskola diákjai tegnap azért jöttek el a vadasparkba, hogy élménybeszámolót tartsanak a zöld járőr természetismereti szakkörök programzáróján, melyre a résztvevő fiatalokon kívül a tanáraikat és a projektet támogató szervezetek képviselőit is meghívták. A Szegedi Vadaspark – a Csongrád megyei Rendőr-főkapitánysággal, a szegedi és az újszentiváni önkormányzattal közösen benyújtott pályázaton – tavaly kétmillió forintot nyert az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium felhívásán, amelynek célja bűnmegelőzési projektek megvalósítása volt. A novemberben indult szakkörökön szegedi általános iskolák, intézmények és egy egyesület vett részt. A 11 csoport 11 alkalommal gyűlt össze a foglalkozásokon.

Hárman a zöld járőrök közül: (az előtérben) Gyovai Dániel, Szőke Nikolett és Gera Vilma. Fotó: Schmidt Andrea
Hárman a zöld járőrök közül: (az előtérben) Gyovai Dániel, Szőke Nikolett és Gera Vilma.
Fotó: Schmidt Andrea

– A gyerekek számára az egyik legnagyobb élményt a graffitifal elkészítése jelentette – mondta Pintér Tibor szervező, a tevék kifutója mellett létrehozott falfirka előtt, amelyet tegnap avattak fel. A Tiszát ábrázoló graffiti láttán bizonyára Zélity László sem ráncolja szemöldökét. A szegedi rendőrkapitány kifejtette: fontosnak tartja a zöld járőrhöz hasonló programok megvalósítását, hiszen azáltal, hogy felhívják a gyerekek figyelmét környezetünk védelmére, segítenek visszaszorítani a természetkárosító bűncselekmények számát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sült galambok márpedig nincsenek

Szeged - Reklám- és kommunikációs szakmai napot rendez május 7-én csütörtökön 10 és 14 óra között… Tovább olvasom