Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Zöld munkahelyeket szeretne az LMP

Szeged - 5 millió új zöld európai munkhahelyről beszélt csütörtökön a Lehet Más a Politika Szegeden. Zöld gallért adtak a Kossuth szobor alakjaira.
A zöld munkahelyek fontosságára hívta fel a figyelmet a Lehet Más a Politika (LMP) csütörtökön Szegeden. A Klauzál téri Kossuth-szobor alakjait öltöztették zöld gallérba, majd sajtótájékoztatón ismertették elképzeléseiket. Pinczés Bálint választmányi tag kifejtette: 5 millió új zöld munkahely jöhet létre Európában, ebből több tízezer Magyarországon többek között a közösségi közlekedés, a tájrehabilitáció, az erdővédelem, a környezetbarát építőipar fejlesztésével. A kevéssé képzett vagy képzetlen régetek számára biztosítanának ezzel elsősorban álláslehetőséget.

Pinczés beszélt arról is, hogy az LMP nagyobb beleszólást engedne az állampolgároknak a közügyekbe, ezért Alkotmánybírósághoz fordultak, hogy elérjék: az önkormányzatok a mostaninál jóval ritkábban rendelhessenek el zárt ülést.

Olvasóink írták

 • 7. neso 2009. május 29. 20:06
  „6. Hol magyarellenes az LMP???
  Az tény, hogy főleg az értelmiségi körökben számíthatnak támogatásra, ebben tényleg hasonlít az SZDSZ-re. Szociálisan sokkal érzékenyebbek, kevés neoliberális elemet tartalmaz. Tegnap az Estében az az okos szemű Morvai Krisztina ismertette a Jobbik EP-s programját, gyakorlatilag az LMP programjával azonos (hogy védjük a magyar földeket), persze a háttérben húzódó elvek teljesen mások, és az LMP EP-s programjában sok más is előfordul, és kb. ők az egyetlenek, akik tényleg arról beszélnek amiről szó van, magyarul az Európai Parlamenti választásokról és nem a magyar kormány megbuktatásáról és nem az elszámoltatásról. Tény, hogy amit, és ahogy mondanak az egyszerű embernek bonyolult, elsősorban tényleg az értelmiségi körökre számíthatnak, és hát a számunk elég csekélynek tűnik jelenleg, elnézve a médiát, és a pártok támogatottságát.”
 • 6. magyarock1 2009. május 29. 10:26
  „Az LMP épít?Ugyanaz a magyargyűlölő érdekközösség áll a háttérben,mint ami létrehozta a szadeszt.Kicsit utána kéne nézni a dolgoknak,mielőtt rájuk savaznál.Vagy van még felesleges 4 év az életedből,hogy erre magadtól rájöjj?”
 • 5. maradando 2009. május 29. 02:55
  „Az LMP.nek nincs és nem is lesz befolyása a napi politikára.Ha a mai erő viszonyokat vesszűk alapul persze.Mert a kissebségi kormányzópárt 5-6 szavazattal le tudja söpörni a második legnagyobb párt javaslatait az asztalról ,mire számithat egy tucat LMC képviselő a parlamentben? /JÓ fizetésre!/”
 • 4. vaggab 2009. május 28. 22:27
  „Nézzetek után amileőtt csípőből savaztok!
  www.lehetmas.hu

  A szadesz rombol, az LMP épít!”
 • 3. k.elvis 2009. május 28. 22:10
  „Szadesz újjászületésére tett gyenge kísérlet.”
 • 2. katcsi 2009. május 28. 15:50
  „TUDATMÓDOSITO CUKORKÁT SZED”
 • 1. flexsnake 2009. május 28. 15:40
  „Nem tudom mit szed az ipse de nagyon durva drog lehet :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légvédelmi szirénák pöttyözik a megyét

Algyő - Összesen 174 légvédelmi sziréna található a megye településein, amelyek mindegyike… Tovább olvasom