Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Zöld utak, alacsony áron

Szeged - Gázüzemű járművel olcsóbb és környezetkímélőbb a közlekedés, mint benzinessel. Ezt ismerte fel a Zöld Transzfer, amely egy éve szállít utasokat elsősorban Szeged és Budapest között.
Gazdaságos és környezetbarát lehetőség a Szeged és Budapest közötti utazásra a Zöld Transzfer, amely egy éve vehető igénybe. Jelenleg négy járművet közlekedtet a cég, van köztük 11 személyt szállító kisbusz és személyautó egyaránt.

– Más fuvarozók összevárják a repülőtérre utazókat, mi viszont nem gyűjtőtranszferben dolgozunk. Mivel többféle méretű autónk van, azt indítjuk, amelyikre igény mutatkozik. Földgázzal működő autóink környezetkímélők, az útjainknak legalább 80 százalékát ezekkel tesszük meg. Az üzemanyag 50 százalékkal olcsóbb, mint a benzin, és nincs rajta jövedéki adó – mondja Kothencz Péter, a Zöld Transzfer vezetője. Hozzáfűzi, hogy Szeged és Budapest Népliget között naponta két járatuk indul 3000 forintért, tehát olcsóbb, mint egy teljes árú vonatjegy.

Egyre népszerűbbek a Zöld Transzfer járművei. Fotó: DM/DV
Egyre népszerűbbek a Zöld Transzfer járművei. Fotó: DM/DV

Nemcsak a fővárosba, a repülőtérre szállítanak utasokat, vittek már például iskolás gyerekeket, és a Lapcom Média Alapítvány támogatta családokat is a Zöld Transzfer hozta-vitte a szegedi Klauzál térre és haza. Eddig az egyik legnagyobb megrendelésük az volt, amikor 80 embert kellett Szegedre hozni a nemzetközi hárfaversenyre. Az utasok visszajelzései pozitívak: kényelmesnek, pontosnak, biztonságosnak tartják az utakat, és többen kiemelik az ingyenes wifi előnyeit is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változnak a rendelési idők

Az ünnepi időszakban számos orvosi rendelési idő változik. Tovább olvasom