Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Zöldek a szegedi filmesek - Az Elephant Studio országos sikere

Második helyen végzett a szegedi Elephant Studio A futás című kisfilmjével az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) Filmpályázatán.
A szegedi Elephant Studio második helyen végzett az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) Filmpályázatán, amellyel az intézmény a hulladékkal kapcsolatos környezetvédelmi és társadalmi problémákra kívánta felhívni a figyelmet.


A fiatal kreatívokból álló csapat A futás című pályamunkájában ezért az„Egyedül nem megy!" mottót választotta, mert úgy vélik: a környezettudatosság az egyén erénye, és egyben a közösség feladata. - A filmezés egy csapatmunka, amely jellemző a környezettudatos hozzáállásra is: együtt tehetünk a legtöbbet Földünkért. Májusban három napig lesz az ötödik TeSzedd! önkéntes szemétszedő projekt a szegedi D2-nél, amire már jelentkeztem is– beszélt arról Balla Gábor, a kisfilm vágója és operatőre, miért fontos a szegedi csapatnak a zöld kezdeményezések népszerűsítése.

Az Elephant Studio a tőle megszokott humorral beszélt a környezettudatosságról, amelyet a Pokorny Lia, Novák Péter és Vadon János alkotta zsűri is elismert: a beérkező 83 filmből a LOL – Sírva nevettess! kategória második helyét ítélte a szegedi csapatnak. - Könnyen beláthatjuk, hogy a hulladékok megfelelő kezelése, újrahasznosítása és mindezek előtt szelektálása közügy, mindenkinek ki kell vennie belőle a részét – beszélt a filmről Kovács Zoltán Frigyes is, aki bár dolgozott már az Elephant Studioval, A futás című kisfilmet tűzkeresztségnek érezte, mert ez volt az első olyan munka, amelyet forgatókönyvíróként és rendezőként is jegyez.


Az Elephant Studio 2011 novemberében alakult fiatal szegedi kreatívok (írói vénák, objektív-szemek, filmes agyak, grafikus kezek és zenész fülek) összeverődéseként, akiket a film és az audio-vizuális kultúra hozott egy tető alá. Fő profiljuk a kisfilmek alkotása, de készítettek már videoklipet a szintén szegedi Tha Shudras és a Skatch zenekaroknak, minisorozatot Tévés hívás címmel, reklám- és dokumentumfilmekért is felelősek.

A díjazott pályamunkát Készítette: Kovács Zoltán Frigyes, Balla Gábor, Erlauer Balázs, Préda-Kovács Zsolt, Kapás Zsolt Zsombor, Pap Róbert, és Jeddi Ágost készítette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heti 46 óra munka

Álljon modellt a táblánál, erre kérte nemrég fotóriporter kollégánk a szegedi Wesley-iskolában tanuló fiút. Ő megtette, ilyen könnyű feladatot úgyis ritkán kap mostanában. Tovább olvasom