Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Zsombón színház az egész piac

Szeged - Szabadtéri színháznak is használják a zsombóiak piacukat. A hivatalosan fedett pihenőhelyként funkcionáló építményben telt házas premiert tartottak múlt héten. Szombaton is lesz előadás, a jövőben pedig koncertet és bábszínházat is szeretnének a településre hozni.
Telt házas előadással debütált a Zsombói Szabadtéri Színpad. A piactér berendezésével 320 férőhelyes színházat tudtak kialakítani – úgy tűnt, mindenki megelégedésére.

– Ügyesen megcsinálták – nézett szét elismerően csütörtök este egy középkorú férfi, aki családjával érkezett Müller Péter Szomorú vasárnap című darabjára. Bár a szervezők mindenben az egyszerűségre törekedtek, így sem volt hiány semmiben. A statikusan megvilágított színpadot még az utolsó sorokból is jól lehetett látni és hallani. Büfé is volt pereccel, kávéval, sörrel és üdítővel.

– Mivel évekig színházban dolgoztam, amint megláttam a fedett pihenőhelyet, amit eddig csak piacként használtak, egyből az jutott eszembe, milyen ideális lenne szabadtéri színpadnak. Fedett, így az időjárás sem veszélyeztetné az itteni előadásokat – mondta Hajdú Lajos, a József Attila Közösségi Ház és Könyvtár igazgatója.

– A cél az volt, hogy hozzuk a kultúrát elérhető közelségbe – fizikailag és anyagilag egyaránt – fogalmazott a premier előtt Gyuris Zsolt polgármester. A kisgyerekes családokra is gondoltak: az este 7 órakor kezdődő előadások még az ő napirendjükbe is beilleszthetők, a kicsikre pedig ez idő alatt az óvodában szakképzett pedagógusok vigyáztak, térítésmentesen. Így azok a szülők is el tudnak menni szórakozni, akik egyébként nem tudnák kire bízni gyermekeiket.

– Szeretnénk ezzel hagyományt teremteni, és a későbbiekben tovább bővíteni a programkínálatot – beszélt terveiről Hajdú Lajos. Bábszínházat és koncertet is szeretne a Zsombói Szabadtéri Színpadra vinni. Több színházi előadásról is tárgyal emellett, egyelőre azonban csak annyi biztos, hogy szombaton Camoletti Boldog születésnapot! című vígjátékát játsszák. Az előző napon pedig – ahogyan már megszokhatták a helybeliek, ugyanitt piac lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűkre szabott szabadidő Szabadkán

Alig több mint 3 órát tud eltölteni Szabadkán vásárlással vagy rokonlátogatással az, aki nemzetközi buszjáraton utazik Szegedről a vajdasági városba. Tovább olvasom