Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Zuhogó eső fogadta a kirándulókat

Szeged - Idén is sok iskolai osztály választotta kirándulóhelyül Szegedet – a város megismerésére egy-két napot szántak. Az általános iskolások a vadasparkot és a McDonald'sot, a középiskolások a szabadidős programot várták a legjobban.
– Nem éppen ilyen fogadtatásra számítottunk a napfény városában – mondta tegnap esőkabátban Zombori Istvánné tanítónő, aki a békéssámsoni általános iskola másodikosaival kirándult Szegedre. Amikor a Stefánián összefutottunk az ázott osztállyal, a kicsik már túl voltak első kirándulós élményükön: a városnéző kisvasút segítségével ismerkedtek meg Szegeddel.

A másodikosok kórusban felelték, hogy nagyon tetszett nekik a város, de ennél is jobban várták az ebédet a McDonald'sban és a délutáni programot a vadasparkban. A tanítók elmondása szerint leginkább az állatok miatt választották egynapos kirándulásuk helyéül Szegedet, hiszen faluban élők lévén a gyerekek mindegyike közel áll az élőlényekhez. Azt mondták, fejenként 3000 forintból úszták meg a szegedi kiruccanást.

A rossz idő ellenére is egymás után álltak meg tegnap délelőtt az autóbuszok a szegedi rakparton, amelyekről esernyős diákok kecmeregtek le, borús ábrázattal.

A békéssámsoni iskola második osztályosai a Szegedi Nemzeti Színház épületét is megcsodálták. Futtában. Fotó: Karnok Csaba
A békéssámsoni iskola második osztályosai a Szegedi Nemzeti Színház
épületét is megcsodálták. Futtában. Fotó: Karnok Csaba

– Azért épp Szegedre jöttünk, hogy el tudjunk menni bulizni. De végül csak Pusztamérgesen sikerült szállást találnunk, így valószínűtlen, hogy az estét Szegeden töltsük – mondta keserűen az ernyő alatt éppen szendvicsét majszoló Nóra.

A ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium megkérdezett 11.-esei korábban már mind jártak Szegeden, amelyet fiatalos városnak tartanak. A diákok kora délelőttől egészen 15 óráig, kötött program alapján, a város látnivalóit tekintették meg. – A szabadidőben pedig beülünk valami kocsmába – súgta halkan Nóra.

A diákok ezután csalódottan vették tudomásul, hogy már véget ért a szegedi borfesztivál, illetve azt is, hogy tegnap még kánikula tombolt a napfény városában.

Olvasóink írták

 • 5. persona 2009. május 30. 15:46
  „Joy, részben igazad van, bár nem hiszem, hogy Békés megyében nincs Meki. Emlékszem, osztálykiránduláson mindig azt néztük hol lehetne bekapni egy hot-dogot vagy gofrit, esetleg fagyizni. Én nagyon szerencsés voltam, remek, vállalkozó kedvű tanáraim voltak, akik minden évben 3 napos kirándulásra vittek minket. Bejártam így az egész országot, mondhatni 10 év alatt. Viszont: mindig rendes helyen, étteremben ettünk, meleg kaját! Emlékszem, gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit. De ott, az egyik bakonyi erdő közepén, a panzióban, még annak is isteni íze volt..:D”
 • 4. Starbuck 2009. május 30. 13:28
  „Hú ezen a McDonaldsos dolgon azért én is meglepődtem. A tanárok heléyben inkább a Bocit választottam volna, olcsóbb, egészségesebb és jópofább a díszlet is. Az öcsémnek kilencedikes korában is nagy szám volt (akkor voltak itt osztálykirándulni) szerintem a másodikosoknak is tetszett volna. Arról nem is beszélve, hogy meki lassan minden bokornál van és mindenhol ugyanolyan.”
 • 3. joy 2009. május 30. 07:37
  „[1] köviDinka!
  A kaja minden gyerek számára a legfontosabb napi program. Valószínűleg, ők még életükben nem voltak egyik Mekiben sem, ami előtt te nagyarccal elvonulhatsz nap-min-nap!
  A Hági-ban még sem ebédelhettek se a Royal-ban, se a régi Hungiban!”
 • 2. polgár 2009. május 30. 03:09
  „Nem azt írták, hogy az a fő attrakció, csak azt, hogy a másodikos általános iskolások azt, és a vadasparkot várták a legjobban.
  Mit vártál, beülnek egy operára?”
 • 1. tahoszegedi 2009. május 29. 21:01
  „"Az általános iskolások a vadasparkot és a McDonald´sot, a középiskolások a szabadidős programot várták a legjobban."

  Marha jó ha Szegeden a Mekkdonász a fő attrakció.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bikádit leváltották a Cserepesen

Szeged - Leváltották tegnap Bikádi Jánost, a Cserepes sori piac igazgatóját. Betegsége miatt rokkantnyugdíjba vonul az 55 éves cégvezető, akinek neve 20 évig egyet jelentett a Cserepesével. Tovább olvasom