Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Zuschlag-ügy: jogerős ítélet született a tizennegyedrendű vádlottal szemben

Szeged - Jogerős ítéletet hozott csütörtökön a Zuschlag-ügy tizennegyedrendű vádlottjával szemben a Szegedi Ítélőtábla; az egymillió forintnyi fiktív számlát kiállító férfit 100 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a táblabíróság.
A Zuschlag János és társai ellen indított büntetőügy januári fellebbviteli tárgyalásán azért különítették el Földes Gábor ügyét, mert egy másik büntetőeljárásban felmerült, hogy a férfi beszámítási képessége korlátozott. A szakértő megállapította, hogy 2006-ban ez nem így volt, a férfi felelősségre vonható tetteiért.

Az ítélet szerint a vádlott által elkövetett bűnpártolás és magánokirat-hamisítás két, Zuschlag János érdekkörébe tartozó fiktív civil szervezet, a Szövetség a Modern Magyarországért és az Y-Generáció Egyesület tevékenységéhez kapcsolódott. Az ügy vádlottjai a civil szervezetek nevében 2006 elején közösségi rendezvények megvalósítására, kiadványok készítésére nyújtottak be pályázatot a Táncsics Alapítványhoz. Mindkét egyesület 500 ezer forintos támogatást nyert, a pénzt azonban nem a pályázatban megjelölt tevékenységre fordították, hanem a 2006-os országgyűlési kampány során költötték el. A támogatás felhasználásáról valótlan beszámolókat készítettek, melyekhez a vádlott a Works Team Kft. nevében fiktív számlákat állított ki.

Zuschlag János egykori szocialista országgyűlési képviselőt a Szegedi Ítélőtábla jogerős döntésével január 31-én hat év börtönbüntetéssel sújtotta, vádlott-társai egy és három és fél év közötti börtönt, illetve pénzbüntetést kaptak.

Az ítélet szerint Zuschlag János és társai civil szervezetek közbeiktatásával szabálytalanul használtak fel a központi költségvetéstől, a Fővárosi Önkormányzattól, a Táncsics Alapítványtól és az Európai Uniótól pályázatokon elnyert támogatásokat. Az összeg egy részéből baloldali politikai ifjúsági szervezetek rendezvényeit, táborait finanszírozták, illetve a pénzt a kiskunhalasi MSZP-alapszervezet működtetésére fordították.

Olvasóink írták

  • 2. feri111 2011. június 30. 16:11
    „Ez igen!!!!!!!!!!Dolgozz minimálbérért!!!!!”
  • 1. eljensokaszeged 2011. június 30. 16:07
    „az jó. az adó több lenne :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntektől főszerepben a sütemények királya: rétesfesztivál Mórahalmon

Mórahalom - Rétesvonat, porcukros tejföllel borított, mandulás-mazsolaszőlős finomság, közel 20… Tovább olvasom