Szegedi Tudományegyetem

2012.12.27. 19:12

Szénszünet: 220 millió forintot spórolna a szegedi egyetem

Szeged - A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) múlt hétvégén kezdődött a szénszünet. Idén csak egy kollégium tart nyitva jövő vasárnapig. A Semmelweis üzemel, korlátozott számban más diákszállásokról is fogadja a hallgatókat.

Horváth Attila

A szegedi egyetemet sújtó 814 millió forintos zárolás egyik következménye, hogy az intézmény vezetése kéthetes szénszünetet rendelt el. [namelink name="Szabó Gábor"] rektor korábban úgy nyilatkozott, 150 és 220 millió forint közötti megtakarítást vár a szünettől. Zárva tart a legtöbb épület, egyetlen kollégium fogad vendégeket, a Semmelweis.

Kevesen alszanak a Semmelweis-kollégiumban

Kevesen alszanak a Semmelweis-kollégiumban

Szabadegyetem

Szabadegyetemet tartanak január 4-én délelőttől a szénszünet miatt a Szent-Györgyi Albert Agórában a felsőoktatásban végbemenő változások miatt tüntetők. A rendezvényen előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők, eddig számos egyetemi tanár és professzor fogadta el a szervezők meghívását.

– Szerda este jöttem vissza az ünnepekről, összesen hatan aludtunk az épületben, ebből ketten nem itteniek – mondta [namelink name="Vincze Éva"]. Külsősöket is fogad a gyógyszerésztudományi kar diákszállója, a két hétre 6000 forintot kell fizetnie annak, aki más kollégiumból érkezett vendégségbe. A gyógypedagógusnak tanuló Éva dolgozik az iskola mellett, ezért kellett visszatérnie Szegedre. Mivel a szénszünet miatt vizsgák sincsenek az egyetemi épületekben, ezért a hallgató szerint dolgozni, bulizni jöttek diáktársai, várhatóan mától nagyobb számban érkeznek. Néhányan talán tanulni is. Tavaly még három diákszálló, a Semmelweisen kívül az Id. Jancsó Miklós Kollégium és az Apáthy István Kollégium volt nyitva, de információink szerint kevesen vették igénybe a lehetőséget.

Kihalt a TIK környéke is.

Kihalt a TIK környéke is.
Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ környéke teljesen kihalt, van olyan kávézó, amely nem nyitott ki. A szünet nem érinti az egészségügyi intézményeket és azokat a kísérleti helyeket sem, ahol a kutatások miatt nem hűlhet ki teljesen a létesítmény. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!