Szegedi Tudományegyetem

2013.05.09. 10:53

Cataflame: hatásos, mégsem gyógyszer

Szegedi orvostanhallgatók alapították a Cataflame nevű zenekart, a tagok jótékonykodásra használják zenéjüket.

– A hatfős bandában ma már van egy biológus is, de az alapítok mind orvostanhallgatók. Együtt kezdtük az egyetemet, rendelkeztünk némi zenei háttérrel, úgy döntöttünk, összeállunk egy bandává – meséli [namelink name="Fülöp Viktor"], a Cataflame együttes szólógitárosa. A most ötödéves orvostanhallgató 2011-ben ismerőseivel akkoriban egy bulizenekart szeretett volna összehozni, ami olyan dalokat játszik, amiket mindenki szeret. Például LGT-t, Metallicát, olyan muzsikát, amit sokan ismernek, és az közönség jól érzi magát a koncert alatt. Azóta történt néhány változás és tagcsere, így került biológus is hozzájuk. 

A banda arról híres a karon, hogy harmadik éve fellép a Ne állj le! elnevezésű jótékonysági koncerten, ahol immár főszervezők is. A  Rongy Kocsmában tartott koncert teljes bevételét a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítványnak utalják. Az idei összegről még nincsenek pontos számaik, de korábbi években például egy inkubátor megvásárlásához járultak hozzá. Nevük mindenkit egy gyógyszerre emlékeztethet.
     
– Olyan nevet akartunk, ami összefügg az orvosi karral, mégis vagány, ezért találtam ki "Cataflame" nevet – eleveníti fel Viktor a három évvel ezelőtti választását. A banda neve így csak egyetlen betűben különbözik a Cataflam nevű fájdalomcsillapító gyógyszertől.

– Amíg tudjuk csináljuk tovább és zenélünk. Ha van időnk próbálunk, de az orvosi kar elég sok elfoglaltsággal jár. Jövőre leszek utolsó éves, nem biztos, hogy belefér majd az időmbe a banda, és az est megszervezése – mondja mellkassebésznek készülő fiatalember. 

A Cataflame zenekar koncertje a szegedi Rongy kocsmában. Fotó: Sada Domokos - Sadaweb.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!