Szegedi Tudományegyetem

2013.05.03. 23:15

SZESZ-éj és gálaműsor az egyetemi színházi jubileumon

Nagyszabású gálaműsorral és koncerttel ünnepli 10. évadát a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ). Az egykori tagok együtt találják ki, mivel állnak a színpadra.

Kiss Tímea

 

Darvasi László Argentína című műve a szegedi Pinceszínházban

Darvasi László Argentína című műve a szegedi PinceszínházbanA Szegedi Egyetemi Színházat 2003-ban alapította Czene Zoltán. Az elmúlt 10 évben közel 170-en vettek részt a társulat munkájában és segítették az előadások létrejöttét. Az alapító művészeti vezetővel is több országos és nemzetközi egyetemi színházi fesztiválon elismerték már munkájukat, s a csapat a Szegedi nemzeti Színház deszkáit is „megjárta", immár Varga Norbert vezetésével.
A Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) jubileumi évadában május 11-én gálaműsort rendez. A 10 éves társulat a Dugonics téri Katolikus Házban 19 órától lép színpadra, ahol a régi és új tagok együtt idézik fel az elmúlt 10 év jeles pillanatait, fontos előadásait.

Az ünnepi repertoárban olyan bemutatókra emlékeznek vissza, mint Csokonai Karnyónéja, Darvasi László Argentínája, vagy Müller Péter Szemenszedett igazsága. A most is játszott Nagyon romantikus szabad ötletek jegyzéke című zenés produkció ugyancsak megelevenedik majd az esten.

A műsorra a SZESZ régi tagjait is várják, akik közül többen az ország különböző színházaiban helyezkedtek el, s néhányan külföldi társulatokban remekelnek. - Az egykori tagok együtt találják ki, mivel állnak a színpadra, a híres előadások mely részletét idézik föl. Így igazán exkluzív előadást láthatnak majd az érdeklődők – fogalmazott Varga Norbert, a társulat művészeti vezetője. - A gála mindenki számára nyitott lesz, ingyenes belépés, de működésünkhöz és fennmaradásunkhoz szükséges támogatásokat szívesen fogadunk.

A Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) társulata a jubileumi évadban.

A Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) társulata a jubileumi évadban.
A jubileumot azonban a színházzal együttműködő formációk is megünneplik. A május 11-i gálaest után a társulatot a Grand Café Várkertben köszöntik. Színpadra lép a The Fiction Stop nevű szegedi alternatív rockzenei formáció 22 órától, majd a SZESZ-éj házigazdái a Rádió Mi rezidensei lesznek.

Ízelítő a SZESZ-éj programjából

A születésnapos társulat nem csupán a gálaműsorra készült. Az elmúlt hetekben Budapesten vendégszerepelt a VII. Színváltások Fesztiválon, s az Egyetemi Színpadok Szemléjén a Rohadt az államgépben valami című előadásával aratott nagy sikert. A rendezvény főszervezője, Formanek Csaba az előadás után a témaválasztásért külön gratulált a SZESZ-nek, hiszen a produkcióval – Szent-Györgyi Albert mellett - az egykori nagy előd, ifj. Horváth István és egyetemi társulata előtt tisztelegnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!