Szegedi Tudományegyetem

2013.09.10. 17:57

SZTE: a világranglistán legjobb magyar egyetem

Szeged – Az 501–550. helyen áll a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a legfrissebb brit Quacquarelli Symonds (QS)-ranglistán.

Horváth Attila

A QS cég 2004 óta minden évben elkészíti a felsőoktatási intézmények világrangsorát, amelyet többek között az oktatók és a hallgatók aránya, az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága, valamint a külföldi hallgatók és oktatók száma alapján állítanak össze. Az ezzel kapcsolatos tegnapi sajtótájékoztatón [namelink name="Szabó Gábor"], a szegedi egyetem rektora elmondta, 2008 óta tartja helyét az intézmény, ezzel bizonyítva, hogy nem véletlenül került oda. Annak ellenére tartozik a világ élvonalába a szegedi egyetem, hogy állami támogatása folyamatosan csökken, 2009 óta már 30 százalékkal. [namelink name="Pál József"] nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes elmondta, a lista összeállításánál legnagyobb súllyal az akadémikusi ismertség bír, 63 ezer tudóst kérdeztek meg arról, hogy saját területén melyik a legnívósabb egyetem. Az 500. helyezés után már csak ötvenesével teszik közzé az eredményeket, ezért nincs pontos szám arról, hogy hányadik a szegedi universitas. Az SZTE ezzel a helyezéssel a magyar intézmények közül a legelőkelőbb helyen áll.

Az ELTE megőrizte tavalyi 551-600. helyezését, a Debreceni Egyetem a 601-650., míg a Corvinus a 651-700. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!