Szegedi Tudományegyetem

2014.01.02. 14:06

Juhász Tamás Imre: Ha valaki megsértődhet, az a Ku Klux Klan

Szeged - Rasszista viccet tett közzé a Facebookon karácsonykor a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzatának (SZTE TTIK HÖK) elnöke, Juhász Tamás Imre.

Munkatársunktól

Update2

TTIK: Kérjen bocsánatot!
A Természettudományi és Informatika Kar Vezetősége este közleményt adott ki a Facebookon. – Szomorúan értesültünk róla, hogy karunk HÖK-elnöke a híradások szerint rasszista tartalmú bejegyzést tett fel a személyes oldalára, amellyel több HÖK tag is egyetértett. A kar vezetése elítéli a diszkriminatív tartalmú bejegyzést és reméli, hogy az érintettek – akik egyben felelős közszereplők is – mielőbb eltávolítják a sokak jogos felháborodását kiváltó posztot és elnézést kérnek tettükért – írták.

Update1

Megjöttek a válaszok kérdéseinkre.

Buci Maci

– Nem kívánok nagy fontosságot tulajdonítani ennek az ügynek. A cikket jegyző bértollnok nem ismer. Akik íratták vele, azok pedig pontosan tudják, hogy mennyire távol áll tőlem az a gondolkodásmód, amit igyekeznek rám aggatni. Mindazonáltal, köszönöm a Buci Maci magazin szintű kitüntető figyelmüket – írta levelében az atlatszooktatas.hu cikkéről Juhász Tamás Imre.

– A posztot viccnek szántam, és ezért nem is ért negatív kritika az ismerősöktől. A posztból süt az irónia, ha valakinek van oka rajta megsértődni, az talán a Ku Klux Klan, mert az ő korlátoltságukon nyugszik – válaszolta e-mailen történt megkeresésünkre az elnök. Arra a kérdésre, hogy vezető pozícióban lévő fiatalként szerinte befolyásolhatja-e más hallgatók gondolkodásmódját, azt válaszolta, „nem gondolom, hogy nagyobb befolyással lennék társaim gondolkodására, mint a filmek amiket néznek, a zene amit hallgatnak, vagy a könyvek amiket olvasnak."


Korábban írtuk:
[namelink name="Juhász Tamás Imre"], az SZTE TTIK HÖK elnöke Karácsony napján a tett közzé egy fotót a legnagyobb közösségi oldalon, a Facebookon - írta meg az atlatszooktatas.hu. A kép az Egyesült Államokban ma is működő Ku Klux Klan egy csoportját ábrázolja. Jól ismert, fehér, csuklyás ruhában láthatóak az antiszemita csoport tagjai, akik leginkább kegyetlen gyilkosságaikról híresek. A fotó alá a hallgatói önkormányzat 24 éves elnöke a következő szöveget írta: „Sajnos, idén sem lesz fehér karácsonyunk."


Juhász Tamás volt a 2011. októberi éhségsztrájk elindítója, amit a szegedi bölcsészkar auditorium maximumába szerveztek hallgatók.

Kérdéseinket feltettük Juhász Tamás Imrének e-mailen és a Facebookon is. Amint válaszol, azonnal közöljük, hogy miért posztolt ilyen viccet és egyáltalán viccesnek tartja-e. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy rasszistának vallja-e magát, illetve arra is, hogy vezető pozícióban lévő fiatalként nem érez-e a felelősséget más fiatalok befolyásolásával kapcsolatban.


" fb-xfbml-state="rendered" fb-iframe-plugin-query="app_id=&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdelmagyar%2Fposts%2F718688731474736&locale=hu_HU&sdk=joey&width="466"">

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!