Szegedi Tudományegyetem

2014.01.03. 15:23

Törölte a rasszista viccet a kari HÖK-elnök

Szeged – A kar vezetése bocsánatkérésre szólítja fel Juhász Tamás Imrét, a legtöbb véleményt formáló hallgató és oktató elítéli az azóta törölt rasszista viccként elhíresült Facebook bejegyzését. Török Márk, a szegedi egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke szerint nem kell félni a humortól.

Horváth Attila

Csütörtök este törölte azt a Facebook bejegyzést [namelink name="Juhász Tamás Imre"], ami rasszista vicc megnevezéssel terjedt el az interneten. Megírtuk, Karácsony első napján a Természettudományi és Informatikai Kar hallgatói önkormányzatának elnöke egy fotót tett közzé adatlapján a Ku Klux Klánról, aláírta, hogy sajnos idén sem lesz fehér Karácsony.

Szénszünet miatt később


– A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) takarékossági okokból 2013. december 22-étől 2014. január 5-éig épületei nagy részét zárva tartja, ezek működését és a hivatali ügyintézést szünetelteti. Ezért az SZTE 2014. január 6. napját követően vizsgálja a történteket a TTIK HÖK elnökének, Juhász Tamás Imrének a Facebookon tett bejegyzésével kapcsolatban – közölte kérdésünkre az egyetem sajtóosztálya. A Facebookon villámgyorsan terjedtek az erről szóló cikkek, először az atlatszooktatas.hu számolt be az esetről. Azóta a kar vezetése közleményt adott ki, amelyben Juhász Tamás Imrét, és a viccel szimpatizáló, azaz „lájkoló" EHÖK-tagokat mielőbbi bocsánatkérésre szólították fel.

–Remélem, hogy efféle alakoknak semmilyen reprezentatív poszton nincs helye – írta a bejegyzésre reagálva egy oktató a Facebookon.

– Reméljük, hogy ilyen ostoba, tudatlan és érzéketlen emberek nem fognak betölteni semmiféle diákönkormanyzati pozíciót – kommentálta egy hallgató.

– Tudomásom szerint a bejegyzést törölték, az érintett képviselőt pedig ismerem és meggyőződésem, hogy nem tagja a Klu Klux Klánnak, nem is szimpatizál velük. Tanulsága az esetnek az, hogy a kari vagy szakos érdekképviselőknek is oda kell figyelniük minden egyes mozdulatukra. A kiírás ugyanakkor kétség kívül félreérthető, áthallásos. A hallgatói önkormányzatnak vannak külföldi tagjai, velük szeretném átbeszélni, van-e teendőm. A túlzásoktól azért óvnék mindenkit, ha valaki nem hinne nekem első hallásra, akkor ajánlom figyelmébe [namelink name="Quentin Tarantino"] Django elszabadul című filmjét. Aki látta az érintett klán, vagy [namelink name="Samuel L. Jackson"] jelenetét, az talán elhiszi, hogy a humortól nem kell annyira félni – válaszolta megkeresésünkre [namelink name="Török Márk"], az SZTE EHÖK elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!