Szegedi Tudományegyetem

2014.04.15. 08:19

Drahos Fanni az egyetem arca

Szeged – Indokolatlan bokatetoválás, elmaradt világbéke, a román autóipar dicsérete - hétfő éjjel a JATE Klubban megválasztották az egyetem arcát.

R. Tóth Gábor

– Mellette egy Dacia Logan is szexi lenne – szólt a kritika az egyik versenyzőnek hétfő éjjel a JATE Klubban, ahol tizenkettedszer rendezték meg az SZTE Egyetem Arca Arcszépségversenyt, immár a Szegedi Tudományegyetem és a Hökkentő egyetemi lap közös szervezésében.

A román autóipar dicsérete ellenére a bókok is repkedtek a huszonkilenc jelölt felé, akik először utcai viseletben, majd estélyiben vonultak végig a színpadon. – Noémit az első három helyre! – kiáltott például egy (szerelem)ittas trubadúr, a verseny rövidre zárásának igényével.

Drahos Fanni az egyetem arca. Fotó: Herner Donát (galéria)


A lányokról néhány indokolatlan bokatetoválást leszámítva valóban nem derült ki sok tudnivaló, persze meg is fordíthatjuk a dolgot: kérdés, szükségét érezte-e a publikum az olyan információknak, hogy egyeseket a zongorázás, másokat a nyelvtanulás foglalkoztat; ki sportol, ki vásárol. A tudósító nem sokra ment vele.

Mottót mindenki választhatott magának. A világbéke ezúttal érdeklődés hiányában elmaradt. Az viszont kiderült, hogy „ami nem öl meg, az megerősít".

Drahos Fanni az egyetem arca. Fotó: Herner Donát (galéria)


Az mindenesetre útravalóul szolgált, hogy egyes fiatal egyetemista leányok a „nappal kávé, este vodka-szóda" kombó elkötelezett hívei, irodalmi élményeket pedig elsősorban Paulo Coelhotól remélnek.

A színpadon védőnő igyekezett túlmosolyogni a jogászt és a hulladékgazdálkodási technológust, a nézőtéren hangpróbát tartottak egymás túllicitálására az ETSZK és a JGYPK hallgatói. A kihívásokkal és megmérettetésekkel teli vetélkedés végén a tizenhét fős zsűri – [namelink name="Pál József"], az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese elnökletével – meghozta döntését. A koronát Drahos Fannira, a Gazdaságtudományi Kar hallgatójára bízta a tavalyi győztes, [namelink name="Somogyi Vivien"]. A második [namelink name="Gyenes Zsuzsanna"], a harmadik [namelink name="Kovács Karolina"] lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!