Szegedi Tudományegyetem

2014.08.29. 21:17

Díszoklevelet kap 170 pedagógus

Szeged - A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Tanácsa gránit díszoklevelet adományozott Németh Lajos tanárnak, aki 1916-ban született Marcalgergelyiben, pedagóguscsaládban.

Munkatársunktól

Az elemi iskola után a soproni Líceumban tanult, majd a szegedi polgári iskolai tanárképzőn 1935-től 1939-ig folytatta tanulmányait. Tanári diplomáját 75 éve vette át. Végzés után a Vas megyei Celldömölkön tanított, majd a Berzsenyi Dániel Gimnázium igazgatóhelyetteseként ment nyugdíjba 1977-ben. A díszoklevelet és a hozzá tartozó emlékplakettet celldömölki otthonában vette át Tóth Szergejtől, az SZTE JGYPK dékánhelyettesétől.

Németh Lajos 75 éve vette át tanári diplomáját. Most pedig gránit díszoklevelét. Fotó: DM

Németh Lajos 75 éve vette át tanári diplomáját. Most pedig gránit díszoklevelét. Fotó: DM
A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dísztermében ma 10, 12 és 14 órakor 170-en vehetik át rubin, vas, gyémánt, illetve arany díszoklevelüket. Azok a pedagógusok kapják, akik 70, 65, 60 és 50 éve szerezték meg tanári vagy tanítói oklevelüket a kar jogelőd intézményeiben, és évtizedeken át közmegbecsülésre méltón teljesítették hivatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!