Szegedi Tudományegyetem

2015.05.11. 19:16

A Richter számít a szegedi tudásbázisra

Szeged - Szabó Gábor azt mondta, valójában egy régi megállapodás felújítása ez, hiszen hosszú évek óta tart a közös munka a céggel.

Munkatársunktól

Együttműködési megállapodást írt alá a Szegedi Tudományegyetem részéről [namelink name="Szabó Gábor"] rektor és [namelink name="Devecz Miklós"] kancellár, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont részéről pedig [namelink name="Ormos Pál"] főigazgató a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatójával, Bogsch Erikkel hétfőn.

Szabó Gábor azt mondta, valójában egy régi megállapodás felújítása ez, hiszen hosszú évek óta tart a közös munka a céggel. Rámutatott, a jövőben olyan források nyílnak meg, amelyeket felsőoktatási intézmények és iparvállalatok együtt használhatnak fel. Ormos Pál is megerősítette, hogy sok kutatás mellé áll a vállalat, és sok személyes munkakapcsolat él.

– A cég kutatása nem lehet eredményes anélkül, hogy meglenne az az egyetemi és akadémiai háttér, amely más országokban és más gyógyszeripari cégeknél természetes – fogalmazott [namelink name="Bogsch Erik"] vezérigazgató. A Richter Gedeon Nyrt. három fő területen – a központi idegrendszerrel kapcsolatos kutatásokban, a biológiai és a nőgyógyászati készítmények fejlesztésében – számít a szegedi egyetemi és akadémiai háttérre. Tavaly 42 milliárd forintot költöttek kutatás-fejlesztésre, és a vezérigazgató szerint nem szeretnének visszalépni. A vállalat a Straub Örökség Alapítványt is támogatja, az erről szóló szerződést Penke Botond professzorral, kuratóriumi taggal írta alá Bogsch Erik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!