Szentes és környéke

2012.01.18. 15:58

Zumba: add át magad az őrületnek!

Szentes – Az újévi fogadalmak nagy része az életmódváltozást célozza meg. Ha még kitart az igényünk a több mozgásra, akkor akár egy Zumba órát is beírhatunk a naptárunkba. Mi Szentesen, a Móricz Zsigmond művelődési házban próbáltuk ki az új őrületet.

Halupa Eszter

Mintegy húszan sorakozunk a tükörfal előtt a szentesi művelődési ház egyik termében. A Salsa fitnesz kezdésére várunk, ezzel melegítünk a Zumba előtt. A hangfalakból a bachata – egy karib eredetű, a salsánál lágyabb hangzású, melankolikus hangulatú latin zene – szól, ami pillanatok alatt tűzbe hoz bennünket.

Ahogy Komlósi Orsolya, okleveles Salsa és Zumba oktatót figyeljük, máris szembesülünk vele, hogy a csípőmozgásunkon van még mit tökéletesítenünk. Fél óra elteltével megállunk egy röpke pihenőre, és amíg vizet kortyolgatunk, egyre többen érkeznek a terembe: kezdődik a Zumba.

Szentesen Zumbáztunk - GALÉRIA


A második sorból figyeljük oktatónk mozgását a színpadon. Miközben próbáljuk utánozni, magunkban azon mosolygunk, hogy női fenék még egyszer sem kötötte le ennyire a figyelmünket. Irigyeljük azt a csípőmozgást, lendületet, energiát, amivel a „mi Orsink" meg van áldva. Az sem mellékes, hogy 600-800, sőt ha már elég ügyesek vagyunk akár 1000 kalóriát is elégethetünk egy-egy edzés alatt.

A harmincon felüliek már kevesebbet járnak szórakozni, itt viszont újraélhetik a bulik hangulatát, igazi parti hangulatban zajlanak az órák. Biárné Szeleczkei Ildikó is gyakori vendég az edzéseken, itt élheti ki a mozgásigényét, mert egyébként ügyintézőként ülő munkát végez. – Az órák elfeledtetik az egész napi stresszt és a társaság is remek. Észre sem vesszük, mennyire elfáradunk – magyarázza.

A nyújtó gyakorlatok után tapssal köszönjük meg Orsi munkáját, és megfogadjuk: jövünk jövő héten is!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!