Szentes és környéke

2013.02.05. 07:47

Még mindig céltábla a terelősziget táblája

Szentes - Évek óta borzolja az autósok és a környéken lakók kedélyeit a Csongrádi úti élelmiszerbolt előtt kialakított terelősziget: a gyakorlatlan vezetők, a nagyobb járművek rendszeresen letarolják a táblát.

Delmagyar.hu

Valóban nem új keletű a probléma: még 2010-ben [namelink name="Ollai Istvánné"] képviselő testületi ülésen is felvetett, hogy a Csongrádi úti ABC-vel szemben, a Hegedűs László utcáról nehéz kikanyarodni a gyalogos-átkelőhely védelme érdekében épített járdasziget miatt. Az akkori testületi előterjesztésben szerepelt, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhely jóváhagyott építési engedély alapján készült, amelynek kitűzési adatait az engedélyezési eljárás során a Nemzeti Közlekedési Hatóság a helyszínen engedélyezte, kialakítása a vonatkozó szabványi előírásoknak megfelel. 2011-ben egy másik képviselő, [namelink name="Horváth István"] interpellációja nyomán a Csongrádi úton a Várady Lipót utcai kereszteződés előtt 50 km/óra sebességkorlátozó táblát helyezett el a Városellátó Intézmény, vagyis a Csongrádi úton korábban megengedett 70 km/óra sebesség már a Várady utcai kereszteződés előtt 50 km/órára csökken.

Még mindig céltábla a terelősziget táblája Fotó: delmagyar.hu (galéria)


Ez azonban csak elviekben csökkentette a kereszteződés balesetveszélyességét. Szerkesztőségünknek többen is jelezték az utóbbi hetekben, hogy a bosszantó probléma nem szűnt meg, egyeseket az dühít, hogy rendszeresen kidőlve látják a terelősziget tábláit, mások pedig kiskorú gyermekeinek épsége miatt aggódik, egyedül nem is engedi őket iskolába a kereszteződésen keresztül. A helyszínen meg is tudtuk örökíteni a kidöntött táblát, igaz, pár órával később már fel volt állítva.

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

_%A kaminok rendszeresen „hasuk alá veszik" a terelősziget tábláját, állítja egy, a közelben, a Termál-telepen lakó férfi. Mint elmondta, a Hegedűs László utcáról a városközpont felé kanyarodva a sziget éppen útban van, arról nem is beszélve, hogy a táblát nem is lehet észrevenni, mert csak az élét látja abból a szögből az autós. A férfi szinte naponta tapasztalja, hogy keresztülmennek, vagy fennakadnak a terelőszigeten az autók. Szerinte, akinek nincs helyismerete, nehezen tudja kikerülni, de az 50-es tábla sem igazán megoldás, s azért nem lassítanak az autósok, mert a gyalogosok is takarásban vannak a gyalogátkelő-helyen. Fekvőrendőr és 30-as tábla kihelyezése lenne szerinte a megoldás.

A Városellátó Intézmény vezetője azt mondta, munkaköri kötelességük a jelzőtáblák karbantartása, állapotuk figyelemmel követése, javításuk, cseréjük. Egy munkatársuknak éppen ez a feladata, tudtuk meg Varga Sándortól. Elárulta, ha a cserélni kell, akkor egy-egy alkalommal több mint 10 ezer forintba kerül egy tábla. Véleménye szerint nem megszokásból kell vezetni, így elkerülhető lenne az ütközés, de hozzátette: újra tárgyalja majd a képviselő-testület a kereszteződés kialakítását, így valószínűleg újra felül kell majd vizsgálni a terelősziget jogosultságát. Több helyen található hasonló forgalomelterelő sziget a városban, például a Rákóczi és a Damjanich utcák találkozásánál is voltak eleinte ilyen problémák, de azt már megszokták az autósok, mondta az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!