Szentes és környéke

2013.06.19. 22:47

A szociális bizottság kiáll az elítélt orvos mellett

Szentes - Közleményben fejezte ki tiltakozását a város képviselő-testületének szociális bizottsága az ellen a bírósági ítélet ellen, amelyet Loboda Fábián szülész-nőgyógyász ügyében hozott a Szegedi Törvényszék.

Munkatársunktól

Mindent Szentesről
A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Megírtuk: az orvost három év letöltendő fogházbüntetésre ítélték, mert egy rutinműtét során elkövetett hiba miatt a páciens később meghalt. Arról is beszámoltunk, hogy az elítélt orvos felesége, [namelink name="Tóth Edit"] aláírásgyűjtésbe kezdett azért, hogy ezzel is alátámasszák meggyőződését: a férje nem hibás. A szociális bizottság közleménye szerint nem szabad egy orvosról a szándékos ártó magatartást feltételezni. „A kórházakban a betegek gyógyítása nem egyemberes, hanem az orvosi team feladata. ... Annak ellenére, hogy három, patológiai gyakorlattal is rendelkező klinika adott ki szakvéleményt az esettel kapcsolatban, a bíróság ezeket nem vette figyelembe, hanem egy magáncég szakvéleménye alapján döntöttek. Tiltakozunk az ellen a médiakampány ellen, ami az orvos ellen folyt, ... arcképe a címoldalon, teljes névvel kiírva jelent meg. (Az orvos minden tárgyaláson hozzájárult ahhoz, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róla, jogerős ítélet esetén a teljes nevet közli a média. – a szerk.) ... félő, hogy a példa statuálás a visszájára fog elsülni: az emberek bizalmatlansága növekedik az orvosok ellen, az orvosok bizalma megrendül a társadalomban... Amellett tesszük le voksunkat, hogy [namelink name="dr. Loboda Fábiánt "]mentsék fel, ne kelljen letöltenie börtönbüntetését" – áll a bizottság levelében. A közleményt – a civilben orvosként dolgozó – Chomiak Waldemar elnök jegyezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!