Szentes és környéke

2013.08.18. 20:36

A sörkirály, Kánvási megőrizte trónját

Szentes – A hétvégén rendezték a harmadik szárnyas napokat Szentesen, a főhelyszín az IH-gödör volt. A kakasok játszották a főszerepet – 102 bográcsban rotyogott a pörkölt –, és megőrizte trónját a sörkirály, Kánvási József – igaz, egy kortyon múlt.

Imre Péter

A péntektől vasárnapig tartó, háromnapos III. Szentesi Szárnyas Napokon – maradva a népmesei számnál – három kérdés várt válaszra. És ezek között nem szerepelt az, hogy a látogatók jól érzik-e majd magukat. Mert ez – már az előző két szárnyas napok bizonyították – nem kérdés. Viszont sokan kíváncsiak voltak arra, hogy a népszerű vetélkedőkben megőrzik-e elsőségüket a címvédők. Ez csak egyikőjüknek sikerült.

A sörkirály, Kánvási megőrizte trónját. Fotó: Imre Péter (galéria)


A sörkalandtúrában az 5 résztvevő csapatnak helyi „hangulat-karbantartókat" kellett meglátogatnia, ott egy pohár malátás üdítőt meginni, és értékelni a helyet több paraméter szerint. Az elmúlt két évben a (S)ördögök nyertek, meggyőző fölénnyel – most az 5., vagyis az utolsó helyen végeztek. (Lehet, hogy belefeledkeztek a sörözésbe?) És a győztes? Téboly, de igaz: a három lány alkotta Tébolyda lett a legjobb. Az Aranytojók sem tudták megőrizni elsőségüket a kakasfőző versenyben – a tavalyi 66-hoz képest 102 bográcsban rotyogott a pörkölt, a zsűrinek nehéz dolga volt –, a dicsőség most Mami csapatának jutott, megelőzve a Gasztro ördögei és angyalai, valamint a Kakasfőzők gyöngyei névre hallgató csapatot. Sétálva a bográcsok, a csapatok között kiderült: nincs olyan hagyományos recept, amelyből a pálinka, a vodka, a fröccs vagy a bor ne hiányozna – persze ezek az itókák általában nem a bográcsban landoltak.

A sörkirály, Kánvási megőrizte trónját. Fotó: Imre Péter (galéria)

Mindent Szentesről
A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Már csak egy címvédésre számíthatott a szárnyas napok közönsége: a vízilabdás és focista B középtől támogatott Kánvási József sikerére, aki arra készült, sörkirályként triplázik. Úgy tűnt, a csirkeszárnyevő versenyt 2 kiló 17 perc alatti elpusztításával nyerő fábiánsebestyéni [namelink name="Laczkó Péter"] komoly riválisa lehet, híresztelték róla: két üveg sört, egyszerre szájához tartva a palackokat, másodpercek alatt megiszik. A „startnál" nem jelent meg, de így is csak egyetlen korttyal őrizte meg trónját a király, akit gratulációként és levezetésként [namelink name="Kövér-Kis Réka"], a Hungerit vízilabdázója pár perccel a diadal után egy-két fröccsre meghívott. Az sem fogott ki rajta. De fröccskirályválasztást meg nem rendeztek az egyre népszerűbb, főleg a szárnyas ételeket propagáló gasztronómiai fesztiválon. Talán majd jövőre...

A kínálatban nemcsak a kaja és a pia kapott szerepet, a gyerekeket más helyszíneken gazdag szabadidős programok várták, és a hagyományoknak megfelelően a sport, a bunyó sem maradhatott el. Vasárnap amatőr és a Ferobox Event által szervezett szabadtéri profi ökölvívógálát izgulhatott végig a publikum, és nem feledkeztek meg Sipos Editről sem, akire egyperces néma gyászszünettel emlékeztek.
A rendezők, a támogatók (Agrármarketing Centrum, Hungerit Zrt., Szentes város önkormányzata, Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap), köztük [namelink name="Bertók Róbert"] főszervezővel, úgy nyilatkoztak: jövőre is repülnek a szárnyas napok, de akkor már a Kurca-part Kalandparkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!