Szentes és környéke

2013.11.01. 20:40

Érdemjelet kapott a szentesi rendőr

Szentes – Az egyik legmagasabb elismerést kapta Besze Tibor bűnügyi technikus. Rablókat, betörőket, eltűnt embereket talált már meg "munkatársával", Gedeonnal.

Králik Emese

Szent György Érdemjelet kapott az október 23-i ünnep alkalmából a Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa, [namelink name="Besze Tibor"]. Nem rendőrnek készült, a katonaság után azonban a zöld egyenruhát kékre váltotta. Ennek már több mint negyed százada – mesélte.

Besze Tibor és Gedeon. Két éve dolgoznak együtt. Fotó: Králik Emese

Besze Tibor és Gedeon. Két éve dolgoznak együtt. Fotó: Králik Emese

Mindent Szentesről
A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Bűnügyi technikusként és kutyavezetőként teljesítek szolgálatot, de oktatok is ebiskolában. Gyermekkoromban is volt már kutyám, talán ezért választottam a rendőri munkának azt az ágát, ahol négylábúakkal dolgozhatok. A mostani „kollégát", Gedeont két éve kaptam. Remekül össze tudunk dolgozni – jelentette ki. Egy augusztus végi szentesi rablás, vagy a közelmúltban Szegeden történt dohányboltbetörések elkövetőjének kézre kerítésében is Gedeon orra volt a megoldás kulcsa – mondta Besze Tibor. Együtt hat eltűnt embert találtak meg, minden esetben sértetlenül sikerült őket haza vinni az otthonukba. A munkájának talán ez a legfelemelőbb része, amikor időben felkutatják az illetőt, és ő ismét találkozhat a hozzátartozóival, árulta el. A kutyával sokat kell gyakorolni, de – közölte a meglepő szakmai titkot – nem árt jártasnak lenni a gyermekpszichológiában. Az eb és a gyermek nevelése sokban hasonlít: következetesség, szeretet kell mindkettőhöz. És az sem hátrány, ha van a gazdánál „tudományosan összedarabolt virsli" – fűzte hozzá derűsen.

A kapitányság vezetője, [namelink name="Balogh Szabó Imre"] alezredes hozzátette: nagy öröm, hogy ilyen magas elismerést kapott a kollégája. Ezt az érdemjelet a kapitányság kötelékéből utoljára közel egy évtizede a Szegváron szolgálatot teljesítő [namelink name="Zsombó Zoltán"] kapta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!