Szentes és környéke

2013.11.11. 21:08

Szilveszterkor adják át a szentesi kalandparkot

Szentes - Az eredetileg tervezett október végi határidő helyett december 31-én, szilveszterkor adják át Szentesen a Kurca- part Kalandparkot.

Imre Péter

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Szilveszterkor, december 31-én adják át a szentesi Kurca-part Kalandparkot – tudtuk meg Bertók Róberttől, az ötletgazda L-Direct Kft. ügyvezetőjétől, tulajdonostól. A mintegy 400 millió forintos beruházás munkálatait tavasz végén kezdték, már a starttal is csúsztak, ami részben anyagi okokra és a mostoha időjárásra vezethető vissza. Mint emlékezetes, március környékén a havazás és az esőzés miatt „térdig ért" a sár, nem tudtak a kellő ütemben haladni – akkor még a határidő október 31. volt.

Az is a tervek között szerepelt, ha augusztusban legalább 50 százalékos lesz a „készültség", ott rendeznék meg a harmadik Szárnyas Napokat. Ez nem valósulhatott meg. Az 50 százalékban európai uniós beruházás határidejének módosítását kérték, amit megkaptak, így lett az új dátum december 31. Menet közben módosultak az elképzelések is, így a létesítmény újabb, a gyerekek számára kreált játékelemekkel bővült, ami azt jelenti, hogy a legkisebbektől a felnőttekig mindenki jól szórakozhat majd a Kurca-part Kalandparkban. A kicsiknek szánt pályákat közelebb helyezték el a fogadóépülethez. Kialakítottak egy indítótornyot, innen startol minden kötélpálya, a családi, az amatőr és a haladó vagy profi.

A 400 millió forintos beruházás két hónapos késéssel készül el. Fotó: Králik Emese

A 400 millió forintos beruházás két hónapos késéssel készül el.
Fotó: Králik Emese

Az úgynevezett élményelemekkel tulajdonképpen már elkészültek, hátravan még a kerítés- és a kertépítés – eddig mintegy 70 százalékos készültségű –, valamint a fogadóépület megépítése.

Az élményelemek már állnak a Kurca mellett. Fotó: Králik Emese

Az élményelemek már állnak a Kurca mellett.
Fotó: Králik Emese

– Tisztában vagyunk vele, hogy egy szabadtéri kalandpálya átadásának nem a legideálisabb a december 31. A határidőt azonban már nem csúsztathattuk tavaszig, bár kétségtelen, akkor népesül majd be igazán a Kurca-part Kalandpark. De mindenre gondoltunk: amennyiben leesik a hó, vannak olyan pályáink, amelyeken szánkózhatnak a gyerekek, illetve a síelés is gyakorolható – mondta [namelink name="Bertók Róbert"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!