Szentes és környéke

2014.05.16. 21:08

A vízipólós lányokat köszöntötték

Szentes - Köszöntéssel kezdődött pénteken a rendkívüli hosszúságúnak ígérkező, negyven napirendi pontból álló képviselő-testületi ülés Szentesen. A város magyar bajnoki címet elnyerő női vízilabdacsapatát és a felkészítőket ünnepelték a grémium tagjai, a lányoknak Szirbik Imre polgármester virágot adott.

Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Az ülésen a városatyák az önkormányzati cégek tevékenységéről szóló beszámolókat hallgatták meg. A Szentes Városi Szolgáltató Kft. ügyvezetője, [namelink name="Döbrőssy Iván"] egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: tervezik, hogy rábízzák valakire a szociális bérlakások állapotának az ellenőrzését, de ez nem oldja meg a problémákat.

A társaság egy évben 8 millió forintot tud a bérlakások karbantartására fordítani, a felújításra 12 milliót szántak, ez az összeg előreláthatólag emelkedni fog. A cég végzi a városban a kéményseprést, ezen a téren 3 millió forint veszteségük keletkezett, a törvényi változások miatt ennek mérséklésére nincs lehetőségük.

Vita lett a Szentes-Víz Kft. beszámolójából. [namelink name="Horváth István"] (Pálmások Szövetsége) szerint a cég az elmúlt 20 éves munkájáért megérdemelné a Szentes Városért Díjat. [namelink name="Bujdosó Tamás"] (Fidesz) ezzel ellenkező állásponton volt, hiszen – mint mondta – 17 milliós veszteségük keletkezett, és bírságot is kaptak. [namelink name="Demeter Attila"] (MSZP) arra emlékeztette őt: a cég mindent jól csinált, a bírságot a szabálytalan hulladékelhelyezés miatt azért kapták, mert menet közben változtak a jogszabályok.

A Hajléktalan Segítő Központ vezetésére az eddigi megbízott igazgatót, Berki Andrást nevezte ki a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!