Szentes és környéke

2014.06.24. 21:29

Egyszerre négy korsóból - sörkirályt választottak Szentesen

Szentes - A IV. Szentesi Szárnyas Napok egyik legnagyobb, legnépszerűbb attrakciója a sörkirályválasztás volt: meglepetés nem született, újra, immár negyedszer Kánvási ˝SörKing˝ József nyert. Mégpedig meggyőző fölénnyel.

Imre Péter

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Négy vetélytársa még az első korsó tartalmát kortyolgatta, mire ő – alig 11 másodperc alatt! – kiürítette mindkettőt. Ezzel nem volt vége a produkciónak. Megkapta a királyi kellékeket, a palástot, a koronát és a jogart, majd bejelentette: szeretne egy különleges mutatvánnyal kedveskedni a közönségnek, az érte szorítóknak.

Megcsinálta a „vízesést", vagyis egyszerre négy korsóból – az egyikből a másikba folyatva, csurgatva – itta a sört. – El kell ismerni, nem saját ötlet, fényképen láttam, és elhatároztam, megpróbálom megcsinálni. Elkezdtem „edzeni" előbb kettő, majd három és végül négy korsóval – ez május végén történt. Sikerült jól begyakorolnom, így biztos lehettem abban, hogy kiállhatok a vízeséssel a közönség elé. Szerencsére a szárnyas napokon is minden működött.

[namelink name="Kánvási József"] neve Szentesen egybeforrt a sörrel. Igaz, az első hasonló versenyen még a haverok lökdösték fel a színpadra, nyert, és utána már úgy érezte, kötelező kiállnia, megvédenie címét. Azóta sem talált legyőzőre.

Kánvási ˝SörKing˝ József újabb produkciója a ˝vízesés˝. Fotó: Imre Péter

Kánvási ˝SörKing˝ József újabb produkciója a ˝vízesés˝. Fotó: Imre Péter
– Mindig sokan gratuláltak, meghívtak egy-egy pofa sörre, ez jólesik. Ismert lettem, de nem képzelem magam sztárnak, a kollégák, ismerősök heccelnek, poénkodnak. Egyébként a rólam kialakult kép kicsit torz, hétköznap nagyon ritkán iszom, inkább a hétvégéken, a vízilabda-mérkőzések napján, de tény: időnként kissé meghaladva a kellő mértéket – vallott a SörKing.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!