Szentes és környéke

2014.06.20. 23:16

Versenyben ették a csirkeszárnyat

Szentes - Új helyszínen, a Kurca-part Kalandparkban kezdődött tegnap a IV. Szentesi Szárnyas Napok, mely többek között állatsimogatóval, gasztronómiai udvarral, sörutcával várta a kilátogatókat.

Munkatársunktól

Az első nap főattrakciója a hagyományos csirkeszárnyevő verseny volt, melyen az öt indulónak fejenként 2-2 kilogramm (24 darab) megsütött csirkeszárnyat kellett minél hamarabb elpusztítani, maximálisan 20 perc állt rendelkezésre.

A nevezők közül először – pár perc után – az utolsónak jelentkező [namelink name="Négyesi László"] szállt ki a versenyből. Még a falatozás előtt, az örök második Hungerit-dolgozó, [namelink name="Bihari István"] elmondta: azért indul rendszeresen, mert szeret enni, és különösen kedveli a csirkeszárnyat. AS címvédő [namelink name="Laczkó Péter"] az utolsó percekben már úgy próbált gyorsítani a tempón, hogy előbb leszedte a húst a csontokról, és utána evett. Így is mindössze két-három falattal nyert a remekül hajrázó, kalandparkos alkalmazottal, Őri Józseffel szemben. A 3. Bihari lett, míg a 4. helyen a „sportág" történetének első női résztvevője, Petőné Kiss Henrietta végzett.

Versenyben ették a csirkeszárnyat. Fotó: Imre Péter (galéria)


A IV. Szentesi Szárnyas Napoknak a java még hátravan: ma rendezik a Hungerit kakasfőző versenyt, a sörkalandtúrát, és negyedszer is sörkirályt választ a Kurca-parti város (a délutáni és az esti órákban). Lesznek koncertek, vasárnap pedig a „Kakaskodás", vagyis a Ferobox Event szabadtéri profi ökölvívógálája (16 órától) lesz a nap eseménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!