Szentes és környéke

2014.10.15. 23:19

Asztalokat kérnek a kispiacokra

Szentes - Fedettek biztosan nem lehetnek a szentesi boltok melletti árusítóhelyek, asztalokat azonban nagyon szeretnének a termelők.

Králik Emese

– Harminc éve itt vagyok. Amikor még dolgoztam, akkor is kijártam árulni, mióta nyugdíjba mentem, hetente kétszer jövök. Ismernek a vevők, visszajáró vásárlóim vannak, finom és vegyszermentes a zöldségem. Szeretek itt árulni, asztal azonban tényleg jó lenne – mondta a szentesi [namelink name="Csendes Sándor"].

A portékáit a Kossuth utcai ABC mellett kínálja, ez egyike annak a számos helyi kispiacnak, amelyről a napokban esett szó egy sajtótájékoztatón. [namelink name="Szabó Zoltán"] önkormányzati képviselő mondta: ezekre a helyekre nagy szükség van, ám a körülményeket komfortosabbá kellene tenni. Van, ahol egyáltalán nincs asztal, máshol van, de tönkrement. Hosszú távon az a terve, hogy a Rákóczi utcai zöldségpiac – amely hetente csak kétszer nyit ki – teljesen fedett legyen, a most még ott használt esővédőket a boltok melletti árusítóhelyekre telepítené.

Csendes Sándor 30 éve árul az ABC mellett. Fotó: Králik Emese

Csendes Sándor 30 éve árul az ABC mellett. Fotó: Králik Emese
– Úgy hallottam, nagyon megbonyolítaná a helyzetet, ha fedettben gondolkozna a város. A kispiacok hozzátartoznak egy város életéhez, Szentesen ugyanúgy virágoznak, mint például Münchenben. Azonban amennyire én tudom, mégsem teljesen hivatalos a létük. Ha pavilonokat telepítenek egy ilyen helyre, azt már engedélyeztetni kell – osztotta meg a véleményét.

A 90-es évek elején voltak asztalok, mondták a bolt mellett virágot áruló asszonyok. Nem élelmiszert kínálnak, így nekik nem is az asztal hiányzik a legjobban, hanem hogy esős időben ne legyen sár. Máshonnan fölszedett járdalapok is megfelelnének, közölték. Arra, hogy a kispiacok fedettek legyenek, az önkormányzat műszaki osztályvezetője, [namelink name="Czirok Jánosné"] nem lát esélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!