Szentes és környéke

2015.01.06. 21:28

Hiába a chip, ha nem regisztrálták az adatokat

Szentes - Pusztán a chip nem garancia arra, hogy egy elkóborolt jószágot viszontlát a gazdája. A szentesi utcán talált labradorban is van, mégis a szerencsén múlik, hazajut-e.

Králik Emese

Labrador szuka kutyát talált szilveszterkor Szentesen [namelink name="Langó Anita"]. Ezt keddi számunk Csörög rovatában is közzétettük, hátha jelentkezik érte a tulajdonosa, akinek a kilétét egyelőre nem sikerült kideríteni. A megtaláló, lapunk ügyfélszolgálatos munkatársa nagy állatbarát, rendszeresen segít hazajutni, vagy új gazdit találni az elkóborolt, kitett ebeknek. A jól táplált, barátságos, játékos jószágot befogadta a saját kutyái mellé.

Örült, amikor egy leolvasó műszerrel kiérkező állatvédő kiolvasta a négylábú nyakába beültetett chip sorozatszámát, azt gondolta, most már gyerekjáték lesz rálelni, kié az új védenc. Tévedett.

– Kiderült, hogy hiába van benne chip, azt nem regisztrálták, azaz van a kutyának egy száma, de nincs meg a hozzá tartozó cím és név, így továbbra sem tudjuk, honnan szökhetett el – mondta.

A szilveszterkor elmenekült labradort hiába vinnék haza – nem tudják, hová. Fotó: Langó Anita

A szilveszterkor elmenekült labradort hiába vinnék haza – nem tudják, hová. Fotó: Langó Anita
[namelink name="Sipos Olga"] állatvédő szerint a gazdák nagy része nem tudja, hogy nem elég a chipet beültetni. – Minden információt fel kellene vinni egy adatbázisba. Ez az állatorvosok feladata, a rendszerbe csak ők tudnak bejutni. Amennyiben valamiért mégis elmarad, csak a szerencsén múlik, hogy meglesz-e a gazda – magyarázta.

Egyébként rosszak a tapasztalatai: szilveszter környékén sok olyan ebet találtak, amelyben ugyan van adathordozó, de regisztráció híján még azt sem tudják, melyik településről szöktek el. A petvetdata.hu honlapon mindenki ellenőrizheti, hogy nyilvántartásba vették-e a kis kedvencét. Ha egy gazdi úgy látja, nem, forduljon a chipet beültető állatorvoshoz, javasolta Sipos Olga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!