Szentes és környéke

2015.06.21. 18:29

Szentesi Szárnyas Napok: főszerepben a kakas és a sör

Szentes - A hagyományos Hungerit kakasfőző fesztiválra 99 csapat nevezett. Amíg a szülők a felnőtteknek szóló programokat látogatták, a gyerekek kipróbálhatták a kalandpark attrakcióit.

Munkatársunktól

A hétvégén megrendezett ötödik szentesi Szárnyas Napoknak a Kurca-part Kalandpark adott otthont. Amíg a szülők a felnőtteknek szóló programokat látogatták, a gyerekek kipróbálhatták a kalandpark attrakcióit. A főszerepet a kakas és a sör játszotta.

Szentesi Szárnyas Napok: főszerepben a kakas és a sör. Fotó: Vidovics Ferenc  - GALÉRIA


A hagyományos Hungerit kakasfőző fesztiválra 99 csapat nevezett, ami a baráti társaságok, családok, munkahelyi közösségek különböző létszáma miatt közel kétezer embert jelentett. Ezúttal a főszervező, Bertók Róbert is megpróbálkozott a pörköltfőzéssel, és saját értékelése szerint hibátlanra sikerült az étele. Talán ezért nem hirdettek ebben a kategóriában idén győztest – nem akarta saját magának és csapatának a babért –, az indulók között ajándékokat sorsoltak ki.

Szentesi Szárnyas Napok: főszerepben a kakas és a sör. Fotó: Vidovics Ferenc  - GALÉRIA


Akadt azonban olyan verseny, amelyben született végeredmény: a csirkeszárnyevő versenyben Pete Áron lett a legjobb 14 perc 14 másodperc alatt (ami új rekord) 28 csirkeszárnyat evett meg. Ez több mint két kiló hús. A sörkalandtúrát és a kötélhúzást a küzdősportolókból álló Immortals nyerte. Az eddigi sörkirályt, Kánvási Józsefet a mindszenti Nagyillés Mihály megfosztotta a trónjától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!