Szentes és környéke

2016.02.29. 09:41

Szaga van a lapistói víznek

- Időnként szürkés színű és gázolajszagú - mondta a szentes-lapistói ivóvízről az egyik helyi lakos, Vida Mihály.

Králik Emese

 – Ahhoz képest, hogy modernizálták a hálózatot, néha rosszabb a víz, mint előtte. Lehet, hogy korábban volt benne valamennyi arzén, amitől nem lett bajunk. Most meg tesznek bele, ki tudja, mennyi adalékot – mérgelődött.


A Szenteshez tartozó településrészen mások is elégedetlenek a vízzel. Van, aki zuhanyozás után a bőrén érezte a furcsa szagot, másoknál újra kellett mosni a ruhákat, mert a gépből kivéve vették észre, hogy büdösek. A helyiek mindössze egyetlen javulásról tudtak beszámolni. Azt mondták, mióta kicserélték a gerincvezetéket, legalább már nem sárga a víz.


– Szentes-Lapistó része a Szentes és Térsége Ivóvízminőség-javító Projektnek – közölte érdeklődésünkre az Alföldvíz Zrt. PR-irodavezetője, [namelink name="Hornok Edina"]. A feladatban a Kurca-parti város és Derekegyház működött együtt, 11 ezer háztartást érintett, 1,8 milliárd forintba került, ennek jó része uniós pénz volt.

– A műszaki átadás-átvétel 2015 végén megtörtént, jelenleg a rendszer „finomhangolása" zajlik. A problémát okozhatja a vezetékben pangó víz, amely kis fogyasztás, illetve nem megfelelő hidraulikai viszonyok miatt alakulhat ki. Amennyiben a minőséggel kapcsolatban észrevétel érkezik társaságunkhoz, kollégáink kivizsgálják azt, és megteszik a szükséges intézkedéseket – válaszolta az irodavezető. Azt is hozzátette: közvetlenül a részvénytársaságnál még nem jelezték a lapistóiak, hogy problémájuk lenne az


Kép:Fogyasztás előtt nem árt alaposan megnézni, megszagolni a vizet, mondják a lapistóiak. Fotó: Králik Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!