Szentes és környéke

2016.04.12. 19:01

Lángos vagy újság?

Szentes - Rendhagyó lapszemlén dől el a szentesi Rádió 451-nél hetente háromszor, érdekes-e az aznapi Délmagyarország. A szemlézők a helyi hírekre vadásznak, de a kocsmakönyvtárról és a hármas iker borjakról is szívesen olvastak.

Salánki Zsófia

– A lapszemlét már régóta csináljuk, de csak nemrég jött az ötlet, hogy eldöntsük, lángost vagy inkább újságot érdemes vásárolni – mondta lapunknak [namelink name="Majzik Attila"], a Rádió 451 reggeli műsorának egyik vezetője. Vele együtt [namelink name="Szabadai Csaba"] és [namelink name="Sebők Tamá"]s mustrálja hétfőn, szerdán és pénteken a Délmagyarország hasábjait azért, hogy a hallgatók reggeli döntését megkönnyítsék, ugyanis lapunk és egy sima lángos ára nagyjából megegyezik.


– Hatkor kezdjük a műsort, a Lángos vagy újság? blokk pedig nem sokkal hét előtt következik. Akik nyolcra mennek dolgozni, még akkor készülődnek, így segítünk eldönteni, hogy a helyi hírkínálat tükrében érdemes-e aznap a Délmagyarországot választani, vagy egyenek inkább egy lángost – mesélték a Rádió 451 műsorvezetői.

 

Lapszemle a Rádió 451 stúdiójában. Fotó: Salánki Zsófia

Lapszemle a Rádió 451 stúdiójában. Fotó: Salánki Zsófia

Majzik Attila hozzátette: nemcsak a szentesi, hanem a Szentes környéki települések híreire is vadásznak, például Székkutas vagy Nagymágocs eseményei is érdekesek. Leginkább azokat a cikkeket ajánlják és foglalják össze néhány mondatban a hallgatóknak, amelyekben valamilyen szempontból érdekes személyt mutatunk be, vagy az információ igazán közérdekű. A legfontosabb, hogy kreatív és színes legyen a cikk, amivel lehet azonosulni. – Ajánlottuk például a kocsmakönyvtárról szóló cikket vagy a minap a hármas iker teheneket – mondták a rádiósok.


Minden korosztályból vannak hallgatóik, így igyekeznek olyan írásokat válogatni, amelyek bárkinek szólhatnak. – A ma reggeli műsorban például a szex élettani hatásait boncolgattuk, és egy 80 éves nő telefonált be azért, hogy elmondja a véleményét, és nagyon jó hozzászólásai voltak. A cikkek válogatásánál is igazodunk ehhez a széles spektrumhoz – fogalmazott Majzik Attila.


A hétfői lapszemlén az újságot hozták ki győztesnek, kiemelték például a költészet napi összeállítást, a szentesi Tisza- parti fák gallyazását, valamint a derekegyházi szemétszedésről szóló cikket is. Megsúgták: az esetek többségében az újság nyer, pedig a lángost is szeretik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!