Szentes és környéke

2016.07.13. 20:00

Király Szentesen is király - kapusedzés galériával

Király Gábor, a szürke mackónadrágos kapus tegnap másodszor látogatott Szentesre, és tartott ifjú kapuspalántáknak - szakmai csapatával - edzést a Pusztai László Sporttelepen. A fiatalokkal közvetlen volt, és készül az újabb feladatokra, a hétvégén rajtoló bajnokságra.

Imre Péter

– Segítsd a társadat! Úgy dobd neki a labdát, ahogy mutattam – mondta a fiataloknak tartott tegnapi szentesi tréningen a labdarúgó-Európa-bajnokságon kiválóan  szerepelt válogatott szürke mackónadrágjáról is ismert kapusa, a 40 éves Király Gábor. A pörgős foglalkozásokon az ifjaknak az eszüket is használniuk kellett. Minden jó megoldást dicsért. És Király kapura rúgott „Buffonnak", utóbbi szépen hárított.


A Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola tavaly járt először a Kurca-parti városban, és a kedvező tapasztalatoknak és Janiga Lászlónak köszönhetően vette fel újra 6 állomásos roadshow-jának állomásai közé. A körutazáson egy napot tölt egy-egy településen a hálóőr és szakmai stábja, ahol a fiatal kapusokat két edzésre, a szakembereket, kapusedzőket konzultációra invitálják. A következő helyszín, augusztus 1-jén Szeged lesz.


– A szabadtéri sport fontos a fiataloknak. Tehetségeket itt, Szentesen is láttam, de az önmagában kevés, sok munka kell a sikeres pályafutáshoz. Én ebben hiszek. Abban is, hogy a gyerekeket nem lehet kapusnak csábítani, ha kedvet, elhivatottságot érez, az lesz, és mindig abban kell segíteni, támogatni, amit szeretne – mondta a rekorder, a 107-szeres válogatott Király Gábor.

Galéria kép

A labdarúgó-Európa-bajnoksággal kapcsolatban közölte: sok tapasztalattal szolgált, mindenki átérezte, a magyar futball szempontjából milyen fontos az a torna, igyekeztek mindig kihozni magukból a maximumot. És itt vannak az újabb feladatok, a hétvégén rajtol az NB I, Király a Haladással – melyhez még 1 éves szerződés köti – készül a fordulókra. – Egy percet sem tudtam pihenni, a családdal elmenni nyaralni, amint hazaérkeztem Franciaországból, edzésbe álltam. De a feleségemmel elég régóta ismerjük egymást ahhoz, hogy ez ne legyen gond. Majd bepótoljuk. Bár egyes médiumok tudni vélték és meg is írták, hol lazítok – idézte fel Király.


– Szombathely nyugodt város, és tudom, hová kell elmenni, beülni egy jó kávéra, kicsit távol a „zajtól". Nem bujdosás vagy menekülés ez, nem is kell ezzel a fegyverrel élni. Az emberek ugyan kérdeznek, érdeklődnek, meséltetnek, elmondják az érzéseiket, hányan és hogyan szurkoltak a meccseken. De ezt nem tolakodóan, kedvesen teszik – mesélte mosolyogva a kapus.


A jövőjét kezdettől fogva tudatosan építi. 2006-ban alapította, többedmagával, a Király Szabadidősport Egyesületet, és 2013-ban nyitotta meg a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskolát. 2014-ben sikeres A licences edzői vizsgát tett. De még nem gondol a visszavonulásra:


– Még érzek magamban ambíciót, motivált vagyok, meglátjuk, meddig csinálom. Még nem tudom. De az biztos, a kapusvilágtól nem szakadok el, és az iskolát addig csinálom, csináljuk, amíg zöld a fű, pattog a labda, és mozogni tudok. A vb-selejtezők esélyei? Úgy kell hozzáállni, mint az Európa-bajnoki meccsekhez, bár nehéz ellenfeleink lesznek az aranyérmes Portugália és Svájc.


A kapusokat általában kicsit lököttnek tartják, de Király Gábor a felvetésre nevetve közölte: nem azért állt a ketrec elé, mert április 1-jén, bolondok napján született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!