Szentes és környéke

2016.12.14. 14:07

A szomszéd udvarára borult az egyik fal - azt hitték, az ég dörög

Bontani kezdtek egy szentesi házat. Egy éjjel leomlottak a fal maradványai. A járda azóta használhatatlan, a szomszéd sem érzi magát biztonságban.

Králik Emese

– Lakhatatlanná vált a szomszéd ház, bontásra ítélte a hatóság – mutatta [namelink name="Molnár Istvánné"] a szentesi Mentő utca egyik ingatlanát. – Hozzáfogott a munkához egy erre szakosodott helyi vállalkozó, leszedték a cserepeket, a gerendákat. Valószínűleg emiatt veszítette el a stabilitását az, ami a házból maradt. A falak szétnyíltak, egyszer csak le is omlott egy éjjel. Olyan robajjal járt, hogy azt hittük, az ég dörög. Ennek úgy egy hónapja.


A ház ügyére egy Mentő utcai lakos hívta fel lapunk figyelmét. Az egykori épület homlokzata a járdára borult, az most járhatatlan, az egyik oldalsó fal pedig Molnárék udvarára. Szerencse, hogy nem nappal történt mindez, és nem lett belőle nagyobb baj, panaszolta az asszony. 


– Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha éppen ott játszik az unokám, vagy arra jár valamelyik kutyánk. Mivel a ház a telekhatáron volt, de leomlott, ezzel a mi udvarunk nyitottá vált az utca felé. A saját portánkon, a romtól kissé beljebb ki kellett húzni egy drótkerítést. Szívesen építenénk végleges fakerítést, de egyelőre ebbe sem tudunk belekezdeni – részletezte Molnár Istvánné.


A környéken hitetlenkedve figyelik, hogy hónapok óta nem sikerült eltakaríttatni a maradványokat. Úgy tudják, szeptemberig az utolsó téglát is el kellett volna vinni a portáról. Akad egyéb gond is, a szomszédok azt mondják, a romok alól patkányok járnak át az udvarokba. Kérdeztük a hódmezővásárhelyi építési hatóságot – hozzájuk tartozik az ügy – az ingatlan további sorsával kapcsolatban, egyelőre várjuk a válaszukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!