Szeged és környéke

2015.03.10. 19:36

Heti 46 óra munka

Szeged - Álljon modellt a táblánál, erre kérte nemrég fotóriporter kollégánk a szegedi Wesley-iskolában tanuló fiút. Ő megtette, ilyen könnyű feladatot úgyis ritkán kap mostanában.

Bakos András

A magyar diákokkal szemben sokkal komolyabb elvárásaik vannak a magyar felnőtteknek. Teljes figyelem az órán, mindennapi testedzés, és erre még rá kellene tenni egy lapáttal, tessék jobban szerepelni a kompetenciafelméréseken. Az is jó lenne, ha közülük kevesebben mennének tovább gimnáziumba, és többen tanulnának szakmát. Azt, hogy tűzoltók lesznek, vagy katonák, lehetőleg már hetedikben döntsék el, ebben segíteni fog nekik a kormány.

A magyar diákok heti 40 órát töltenek tanulással, 6 órát leckeírással. Ez nemzetközi viszonylatban is sok. Fotó: Schmidt Andrea

A magyar diákok heti 40 órát töltenek tanulással, 6 órát leckeírással. Ez nemzetközi viszonylatban is sok.
Fotó: Schmidt Andrea

A segítség nagyon jól jönne, mert most kiderült, hogy a magyar diákok nemzetközi összehasonlításban is leterheltek. Sok iskolában az időhiány miatt gondot okoz az is, hogy az ebédeltetést megszervezzék. Tanulnak ma olyan diákok Magyarországon, akiknek a délutáni edzések, nyelvórák, szakkörök miatt összesen két és fél óra szabadidejük marad.
Szóval a helyzet – ahogy a fotó alapján is leszűrhető – egészen komoly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!