Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

107,2 milliót kap a szentesi kórház

Szentes - 107,2 milliós támogatáshoz jutott a szentesi kórház – jelentette be még pénteken Szirbik Imre polgármester. Az összeget szabadon használhatja fel a milliárdos adósággal küszködő intézmény, amelynek gazdálkodását új önkormányzati biztos fogja felügyelni. A légimentő-bázisról január derekán szállhat fel az első helikopter.
107,2 millió forintot utal át még idén az állam a szentesi kórház számlájára abból a többmilliárdos keretből, amit az egészségbiztosítási alap spórolt össze 2008-ban. A kormányzat döntését pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be Szirbik Imre. A város polgármestere elmondta, összesen három címen juttat pénzt az intézménynek a szaktárca, de az összeg valójában szabadon felhasználható. Arra is akár, hogy a kórház lejárt tartozásállományát felére csökkentse. A megyei fenntartású intézmény összes adóssága elérte az egymilliárd forintot, ebből mintegy 250 milliós az a tétel, amit már rendezni kellett volna. Szirbik szerint a megye által kinevezett önkormányzati biztos ténykedése alatt megduplázódott a kórház adósságállománya, ezért nem véletlen, hogy a fenntartó új biztos kijelölését fontolgatja. A befutó egy debreceni vállalkozás lehet, de többet erről egyelőre nem tud Szentes első embere sem.

A légimentő-bázis kapcsán elhangzott, műszaki szempontból karácsonyra mentésre alkalmas lesz az objektum, de valójában csak január derekán szállhat majd föl először a helikopter, mert a bázis légügyi engedélyeztetése még néhány hetet igénybe vesz. A tévétoronnyal szomszédos telepen öten fognak dolgozni.

Olvasóink írták

 • 2. Power 2008. december 21. 23:25
  „"Weisz Péter: Csődből a káoszba
  Az ünnepséget követő sajtótájékoztatón Weisz Péter, a szentesi kórház tavaly májusban kinevezett megyei önkormányzati biztosa elmondta: szerinte a jelenlegi egészségpolitika a csődből a káoszba vezet. A biztos katasztrofálisnak nevezte a kórházak finanszírozását, amelyek szerinte komoly likviditási gondokkal küszködnek. Csak remélni tudom - hangsúlyozta -, hogy egyszer értékén finanszírozzák majd a magyar egészségügyet. Elhangzott: a magyar kórházak összes lejárt tartozásállománya meghaladja a 68 milliárd forintot. Szentesen ez a szám 250 millió forint."

  "A megyei fenntartású intézmény összes adóssága elérte az egymilliárd forintot, ebből mintegy 250 milliós az a tétel, amit már rendezni kellett volna. Szirbik szerint a megye által kinevezett önkormányzati biztos ténykedése alatt megduplázódott a kórház adósságállománya, ezért nem véletlen, hogy a fenntartó új biztos kijelölését fontolgatja."

  A fenntartó (a megye) vajon kitől kapja a pénzt? Szirbik nem tudja? Ha nem nyomkodta volna össze-vissza a gombokat Horváth Ágnes idején, akkor már nem itt tartanának a kórházak.”
 • 1. átlag 2008. december 17. 10:42
  „Ez az igazi tragédia, hogy a fenntartónak másfél év kellett arra, hogy észrevegye nem történik semmi az
  intézményben. Papíron szépeket lehetett jelenteni. Ki is fog elszámolni az biztosnak utalt közel Tíz millió forinttal. Hogyan lehet az általunk befizetett adóból büntetlenül pazarolni?? Vagy kifizeti majd az elnök asszonyt? Jó lenne!! Igaz az Ő tevékenysége is a biztoséhoz hasonló!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint lesz rendőre Fábiánsebestyénnek

Szentes - December 16-ától ismét lesz körzeti megbízottja Fábiánsebestyénnek. A 27 éves László Béla néhány hónapig naponta fog kijárni Szentesről, de tavasszal már beköltözhet szolgálati házába. Tovább olvasom